Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Arithmetic Aptitude :: Time and Work

Home > Arithmetic Aptitude > Time and Work > General Questions

101. Babla alone can do a piece of work in 10 days. Ashu alone can do it in 15 days. The total wages for the work is Rs.5000. How much should be Babla be paid if they work together for an entire duration of work.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Bablu work = 1/10
Ashu work = 1/15
Total work = 1/10+1/15 = 3+2/30 = 5/30
Total work = 6 days
Bablu paid = 6/10*5000 = 3000

Workspace


Tags:  TCS

102. If 15 men can dig a pit of 35 cu units in 7 days. How many men can dig a pit of 65 cu units in 5 days?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

m1*t1*w2=m2*t2*w1
m2=(m1*t1*w2)/(w1*t2)
m2=(5*7*65)/(35*5)=39 men

Workspace


Tags:  iGate

103. Radha can paint 35 paintings in 25 days. How many days will she take to paint 55 paintings?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Solution: 35 paintings in 25 days so 1 painting in 25/35 days



55 paintings in (55*25)/35= 39.2 equivalent to 40 days.



 



 

Workspace


Tags:  iGate

104. A does 3/4 of a piece of work in 24 days. He then calls in B and both of them together complete the remaining work in 4 days. How long would B alone take to do the entire work?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

A does 3/4 work in 24 days
whole work do (4/*24=32
so remaining 1/4 work he will do= 32-24=8
A+B both do the remaining work in 4 days
so both take only 50% time and B can also do th remaining work in 8 days
so B also do the whole work in 32 dys.

Workspace


Tags:  iGate

105. A works twice as fast as B. If B can complete a work in 12 days independently, the number of days in which A and B can together finish the work In :

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Solution: If B can complete a work in 12 days then Acc. to the question A can do it in 6 days



So 1 day work of both A and B are 1/6 and 1/12 respectively



hence Both working together in 1 day can complete 1/6 1/12= 1/4 part of the work so the complete work can be done in 4 days.

Workspace


Tags:  iGate

106. A company contracts to paint 3 houses. Mr.Brown can paint a house in 6 days while Mr.Black would take 8 days and Mr.Blue 12 days. After 8 days Mr.Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr.Blue to complete the contract?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Work done by Mr.Brown in 1 day = 1/6  Work done by Mr Black in 1 day= 1/8  Work done by Mr blue in 1 day= 1/12



Hence Acc to the question: 1/6*8  1/8*6 x*1/12= 3  ( 3 because complete work is to paint 3 houses).



Solving this we get x= 11

Workspace


Tags:  Cisco

107. A does 80% of a work in 20 days. He then calls in B and they together finish the remaining work in 3 days. How long B alone would take to do the whole work?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Work done by A in 20 days = 80/100 = 8/10 = 4/5

Work done by A in 1 day = (4/5) / 20 = 4/100 = 1/25 --- (1)

Work done by A and B in 3 days = 20/100 = 1/5 (Because remaining 20% is done in 3 days by A and B)

Work done by A and B in 1 day = 1/15 ---(2)

Work done by B in 1 day = 1/15 1/25 = 2/75

=> B can complete the work in 75/2 days = 37 (1/2) days

Workspace


Tags:  Cisco

108. A is twice as good a workman as B and together they finish a piece of work in 18 days. In how many days will A alone finish the work

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

assume B completes 1unit of work per day.
=>A completes 2 units per day
=>both A and B complete 3 units per day
=>total units of work=3u*18=54 units
=> ANS :no of days for A alone=54/2 = 27 days

Workspace


Tags:  TCS

109. Thomas takes 7 days to paint a house completely whereas Raj would require 9 days to paint the same house completely. How many days will take to paint the house if both them work together. (Give answers to the nearest integer)?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Work done by thomas in day=1/7 work done by other in a day=1/9
Work done by both in a day=1/7 +1/9 =16/63 days Required by both = 63/16

Workspace


Tags:  TCS

110. A can finish a work in 18 days and B can do the same work in 15 days. B worked for 10 days and left the job. In how many days A alone can finish the remaining work?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Solution:  B's one day work is 1/15 so in 10 days he will do 10/15th part of the work



Remaining work left= 1-2/3 i.e = 1/3 



Now A can 1 work in 18 days 



So 1/3rd work can be done in 1/3*18= 6 days.

Workspace


Tags:  TCS