Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Logical Reasoning :: Number Series

Home > Logical Reasoning > Number Series > General Questions

91. In this question, one term in the number series is wrong. Find out the wrong term
93, 309, 434, 498, 521, 533

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

93 + 6^3 = 309
309 + 5^3 = 434
434 + 4^3 = 498
498 + 3^3 = 525 (not 521)
525 + 2^3 = 533

Workspace

Tags:

IBM 

92. In this question, one term in the number series is wrong. Find out the wrong term
1, 5, 5, 9, 7, 11, 11, 15, 12, 17

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Separate the series as below.
1,5,7,11,12
5,9,11,15,17
Both series have the rule of adding +4 then +2 alternatively,
Like 5, 5+4=9, 9+2=11, 11+4=15, 15+2=17
But in the first series, 1, 1+4=5, 5+2=7, 7+4=11, 11+2=13 not 12

Workspace

Tags:

IBM 

93. In this question, one term in the number series is wrong. Find out the wrong term
3, 4, 10, 32, 136, 685, 4116

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

3*1+1=4
4*2+2=10
10*3+3=33
So 32

Workspace

Tags:

IBM 

94. Find the next term of the following series.
-5,1,-11,23,29,17,-20,-14

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

(-5) *2 = -10 - (1) = -11
(23) *2 = 46 - (29) = 17
(-20) *2 = -40 - (-14) = -26

Workspace

Tags:

IBM 

95. Find the next term of the following series.
0, 1, 2, 0.5, 2, 3, 5, 1, 2, 0, 2, 1, 4, 2, 3, ?.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

0+1=1=>1/2=0.5
2+3=5=>5/5=1
2+0=2=>2/2=1
4+2=6=>6/3=2

Workspace

Tags:

IBM 

96. Find the next term of the following series.
40, 39, 37, 33, 26, 15, ?.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

40-39=1
39-37=2
37-33=4
33-26=7
26-15=11
15-13=2

Workspace

Tags:

IBM 

97. Find the next term of the following series.
'-16,-8,4,24,12,-6,-40,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

-16/2=-8
'-8/-2=4
24/2=12
12/-2=-6
'-40/2=-20

Workspace

Tags:

IBM 

98. Find the next term of the following series.
9,3,24,4,9,3,36,6,9,3,30,____

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

pattern is x*3,x*6

Workspace

Tags:

IBM 

99. What is the next number of the following sequence.
1,3,4,5,13,2,3,4,22,1,2,3,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

1+3+4+5=13, 13+2+3+4=22, 22+1+2+3=28

Workspace

Tags:

IBM 

100. What is the next number of the following sequence.
48,24,35,7,16,8,75,15,80,?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

48/2=24 35/5=7
16/2=8 75/5=15
80/2=40

Workspace

Tags:

IBM