Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Ability :: Selecting Words

Home > Verbal Ability > Selecting Words > General Questions

91. There are two blanks in the below sentence. From the pairs of word given, choose the correct that fills the blanks most appropriately.

While many reform initiatives seek to _______ the UN role in global social and economic policy, other Initiatives have set out to ________ UN influence in this area.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

CGI 

92. My wife works _____ the town hall.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

CGI 

93. Pick out the most eficent pair of workd from the given pair of words to fill in the blanks to make each sentence meningfull complete.

History ______instances of men _______ with the strongest capacity for business but who all their lives never rose to fame and money.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

94. All our ancient scriptures have _________ echoed that the supreme purpose of life is the awareness of the self that _________ the body.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option E

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

95. He who is governed by ______ rather than
impulse is truly wise. An ounce of ______ they say,
is better than an pound of wit.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

96. The self-reliant man is patient and _____ . He
does not _____ or complain and abandon his goal
halfway.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

97. Macbeth is tragedy of a man who was ______with great qualities but ______ from the path of honour.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

endowed,deserted.
deserted=to not have something when you need it
endowed=to have by birth

Workspace

Tags:

Syntel Inc. 

98. Pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

Although he puts in________ of overtime and takes few holidays, he ________ cannot support his family.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

iGate 

99. Fill the blank with suitable "Preposition":

When we get ready for dinner, I have to take my books__________ the table.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

iGate 

100. Fill the blank with suitable "Preposition":

You are supposed to take this medicine and you will ged rid ________ the bad cold.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

iGate