Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Blood Relation

Home > Verbal Reasoning > Blood Relation > General Questions

1. A man pointing to a photograph says, The lady in the photograph is my nephew's maternal grandmother. How is the lady in the photograph related to the man's sister who has no other sister?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Clearly, the lady is the grandmother of man's sister's son.
i.e., the mother of the mother of man's sister's son.
=> The mother of man's sister.
So, the lady is man's mother.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

2. Pointing to a lady a person said, "The son of her only brother is the brother of my wife." How is the lady related to the person?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Brother of person's wife ? brother-in-law of the person. Hence, the son of lady's brother is brother-in-law of the person.
Therefore, the brother of the lady is the father-in-law of the person. Hence, the lady is the sister of the person's father-in-law.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

3. Introducing a boy, a girl said, "He is the son of the daughter of the father of my uncle." How is the boy related to the girl?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

The father of the boy's uncle ? the grandfather of the boy and daughter of the grandfather ? sister of father.

Workspace

Tags:

Global Edge 

4. Rahul told Anand, Yesterday I defeated the only brother of the daughter of my grandmother. Whom did Rahul defeat?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Daughter of grandmother => Aunt;
Aunt's only brother => Father.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

5. Pointing to a photograph. Bajpai said, "He is the son of the only daughter of the father of my brother." How Bajpai is related to the man in the photograph?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

The man in the photo is the son of the sister of Bajpai.
So Bajpai is the maternal uncle of the man in the photograph.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

6. Pointing to a photograph Anjali said, "He is the son of the only son of my grandfather." How is the man in the photograph related to Anjali?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

The man in the photograph is son of Anjali's grandfather's son i.e., the son of Anjali's father. Hence, the boy is the brother of Anjali.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

7. Pointing to a woman, Abhijit said, "Her granddaughter is the only daughter of my brother." How is the woman related to Abhijit?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Daughter of Abhijit's brother ? niece of Abhijit. Thus the granddaughter of the woman is Abhijit's niece.
Hence, the woman is the mother of Abhijit.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra Global Edge 

8. Pointing towards a man, a woman said, "His mother is the only daughter of my mother." How is the woman related to the man?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Only daughter of my mother ? myself.
Hence, the woman is the mother of the man.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

9. Introducing Sonia, Aamir says, "She is the wife of only nephew of only brother of my mother." How Sonia is related to Aamir?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Brother of mother means maternal uncle. Hence only nephew of Aamir's maternal uncle means Aamir himself. Therefore Sonia is the wife of Aamir.

Workspace

Tags:

Global Edge 

10. Pointing to Varman, Madhav said, "I am the only son of one of the sons of his father." How is Varman related to Madhav?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Madhav is the only son of one of the sons of Varman's father ? Either Varman is the father or uncle of Madhav.

Workspace

Tags:

Wipro