Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Operating System :: Memory Management

Home > Operating System > Memory Management > General Questions

1. Which of the following programming technique/structures are not good for demand paged environment?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Commvault Global Edge 

2. For 1 MB memory, the number of address lines required,

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro Global Edge 

3. Virtual memory size depends on

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro Global Edge 

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro Global Edge 

5. In round robin scheduling, if time quantum is too large then it degenerates to

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro Global Edge 

6. A byte addressable computer has memory capacity of 2 power m Kbytes and can perform 2 power n operations an instruction involving three operands and one operator needs maximum of___________ bits

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro 

7. A 12 address lines maps to the memory of

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro 

8. In which of the following page replacement policies, Balady's anomaly occurs?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Wipro Global Edge 

9. For 1 MB memory, the number of address lines required,

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Cisco 

10. Consider a machine with 64 MB physical memory and a 32-bit virtual address space. If the page size s 4KB, what is the approximate size of the page table?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Number of pages = 232 / 4KB = 220 as we need to map every possible virtual address.

So, we need 220 entries in the page table. Physical memory being 64 MB, a physical address must be 26 bits and a page (of size 4KB) address needs 26-12 = 14 address bits. So, each page table entry must be at least 14 bits.

So, total size of page table = 220 * 14 bits ~ 2 MB

Workspace

Tags:

Cisco