Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Data Structures :: Arrays

Home > Data Structures > Arrays > General Questions

1. The smallest element of an array's index is called its

Answer: lower bound.

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

2. The extra key inserted at the end of the array is called a,

Answer: Sentinel.

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

3. The largest element of an array index is called its

Answer: upper bound.

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

4. Each array declaration need not give, implicitly or explicitly, the information about

Answer: the first data from the set to be stored

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

5. The elements of an array are stored successively in memory cells because

Answer: by this way computer can keep track only the address of the first element and the addresses of other elements can be calculated

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

6. What does the following function do if S is an array used to implement a stack

float peep (float S[], int *t, int i)
{
float val;
if( (*t-i+1) > 0)
{
val = S[*t-i+1];
return val;
}
} ?

Answer: Returns the ith value from top of the stack

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

7. You want to find the nth element of a set of numbers. If you store the numbers in

Answer: Finding the nth element is faster if it was stored in an array

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

8. Arrays are best data structures

Answer: for relatively permanent collections of data

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

9. Arrays are best data structures for

Answer: relatively permanent collections of data

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

10. Two dimensional arrays are also called

Answer: both of the above

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!