Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

C++ Programming :: Inheritance

Home > C++ Programming > Inheritance > General Questions

1. A single sub object is inherited regardless how many times the base class occurs within the class derivation, in

Answer: virtual inheritance

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

2. A pointer to a base class type can be refer to an object of a derived class type, this is called

Answer: polymorphism

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

3. The programming language feature that allows the same operation to be carried out differently depending on the object is

Answer: polymorphism

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

4. Inheritance is the principle that

Answer: knowledge of a genral category can be applied to more specific objects

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

5. A class's inherited access is overrided to make an individual member's access, more

Answer: conservative

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

6. Compared with the classes from which they are derived, inherited classes may have

Answer: none of these

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

7. What does inheriatance allows you to do?

Answer: create a hierarchy of classes

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

8. What is the syntax of inheritance of class?

Answer: class name : access specifer class name

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

9. Which symbol is used to create multiple inheritance?

Answer: Comma

Explanation:

For using multiple inheritance, simply specify each base class (just like in single inheritance), separated by a comma.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

10. Which of the following advantages we lose by using multiple inheritance?

Answer: Both a & b

Explanation:

The benefit of dynamic binding and polymorphism is that they help making the code easier to extend but by multiple inheritance it makes harder to track.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!