Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Alphabet Test

Home > Verbal Reasoning > Alphabet Test > General Questions

1. In the word ECONOMETRICS, if the first and second , third and forth ,forth and fifth, fifth and sixth words are interchanged up to the last letter, what would be the tenth letter from right?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

word is CENOMOTEIRSC tenth word is N

Workspace

Tags:

TCS 

2. If you count 21 letters in the English alphabet from the end and 20 letters from the begining. Which letter will appear exactly in the middle of the sequence thus formed?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

F G H I J K L M N O P Q R S T

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

3. A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z . Which letter in this alphabet is the eighth letter to the right of the letter and which is tenth letter to the left of the last but one letter of the alphabet?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

In the given alphabet, last but one letter of alphabet is Y.
10th letter to the left of Y is O.
8th letter to the right of O is W.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

4. Arrange the given words in the sequence in which they occur in the dictionary and then choose the correct sequence.
I. Liberate
II. Modesty
III. Mixture
IV. Feature
V. Licence

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

5. Arrange the given words in the sequence in which they occur in the dictionary and then choose the correct sequence.
I. INSIDE
II. INFECT
III. INCOME
IV. INTERN
V. INTERNAL

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

6. Arrange the given words in alphabetical order and choose the one that comes at the second place.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

7. If the following five words are arranged in alphabetical order, which word will come in the middle?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

8. In the following alphabet second half is written first and then the first half is arranged in reverse order. Then which of the following will be the 5th letter to the left of 16th letter from the right?
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

N O P Q R S T U V W X Y Z M L K J I H G F E D C B A
(16 + 5) = 21th letter from your right is S.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

9. How many pairs of letters are there in the word 'CASTRAPHONE' which have as many letters between them in the word as in the alphabet?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Looking into the alphabets there are four such pairs namely ON,EH,ST,TO.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra 

10. If it is possible to from a word with the first, fourth, seventh and eleventh letters in the word 'SPHERVLVODS' write the second letter of thet word. Otherwise, X is the answer.?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

The first, fourth, seventh and eleventh letters of the word 'SPHERVLVODS'
The word formed is LESS
The second letter is E.

Workspace

Tags:

Tech Mahindra