Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Arithmetic Aptitude :: Calendar

Home > Arithmetic Aptitude > Calendar > General Questions

1. On 8th Dec, 2007 Saturday falls. What day of the week was it on 8th Dec, 2006?

Answer: Friday

Explanation:

The year 2006 is an ordinary year. So, it has 1 odd day.

So, the day on 8th Dec, 2007 will be 1 day beyond the day on 8th Dec, 2006.

But, 8th Dec, 2007 is Saturday

S0, 8th Dec, 2006 is Friday.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

2. What will be the day of the week 15th August, 2010?

Answer: Sunday

Explanation:

15th August, 2010 = (2009 years + Period 1.1.2010 to 15.8.2010)
Odd days in 1600 years = 0
Odd days in 400 years = 0
9 years = (2 leap years + 7 ordinary years) = (2 * 2 + 7 * 1) = 11 odd days 4 odd days.
Jan. Feb. March April May June July Aug.
(31 + 28 + 31 + 30 + 31 + 30 + 31 + 15) = 227 days
227 days = (32 weeks + 3 days) 3 odd days.
Total number of odd days = (0 + 0 + 4 + 3) = 7 0 odd days.
Given day is Sunday.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

3. January 1, 2007 was Monday. What day of the week lies on Jan. 1, 2008?

Answer: Tuesday

Explanation:

The year 2007 is an ordinary year. So, it has 1 odd day.

1st day of the year 2007 was Monday.

1st day of the year 2008 will be 1 day beyond Monday.

Hence, it will be Tuesday.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

4. Which of the following is not a leap year?

Answer: 700

Explanation:

The century divisible by 400 is a leap year.

The year 700 is not a leap year.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

5. If 6th March, 2005 is Monday, what was the day of the week on 6th March, 2004?

Answer: Sunday

Explanation:

The year 2004 is a leap year. So, it has 2 odd days.

But, Feb 2004 not included because we are calculating from March 2004 to March 2005. So it has 1 odd day only.

The day on 6th March, 2005 will be 1 day beyond the day on 6th March, 2004.

Given: 6th March, 2005 is Monday.

So, 6th March, 2004 is Sunday

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

6. On 8th Feb, 2005 it was Tuesday. What was the day of the week on 8th Feb, 2004?

Answer: Sunday

Explanation:

The year 2004 is a leap year. It has 2 odd days.

So, The day on 8th Feb, 2004 is 2 days before the day on 8th Feb, 2005.

So, the day is Sunday.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

7. How many days are there in x weeks x days?

Answer: 8x

Explanation:

x weeks x days = (7x + x) days = 8x days.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

8. Father of Nation Mahatma Gandhi died on 30th January 1948. What was the day on which he died?

Answer: Friday

Explanation:

Up to 1600 AD we have 0 odd days, up to 1900 AD we have 1 odd day. Now for in 47 years we have 11 leap years and 36 normal years.
Odd days from 1901 to 1947 = 11 x 2 +36 x1 = 22 + 36 = 58 odd days = 8 weeks + 2 odd days
Total odd days up to 31st December 1947 = 1 + 2 = 3 odd days
30 days of January contain only 4 weeks + 2 odd days
So 30th January 1948 has total 5 odd days
Day on 30th January 1948 = Friday.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

9. On 8th Feb 1995 it was Wednesday. The day of the week of the week on 8th Feb 1994 was.

Answer: Tuesday

Explanation:

1994 being on ordinary year, it has 1 odd day.
So, the day on 8th Feb 1994 is one day beyond the day on 8th Feb, 1994.
But, 8th Feb 1995 was Wednesday.
Therefore 8th Feb, 1994 was Tuesday.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

10. It was Sunday on Jan 1, 2006. What was the day of the week Jan 1, 2010?

Answer: Friday

Explanation:

On 31st December, 2005 it was Saturday.

Number of odd days from the year 2006 to the year 2009 = (1 + 1 + 2 + 1) = 5 days.

On 31st December 2009, it was Thursday.

So, on 1st Jan, 2010 it is Friday.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!