Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Arithmetic Aptitude :: Area

Home > Arithmetic Aptitude > Area > General Questions

1. A 16 stored building has 12000 sq. feet on each floor. Company A rents 7 floors and company B rents 4 floors. What is the number of sq. feet of unrented floor space.

Answer: 60000

Explanation:

Given 16 floors building which each floor has 12000 sq.ft
so total space = 16*12000 is 192000.
11 floors are given for rent so 11*12000 ie 132000
so the unrented floor space is (192000-132000) = 60000

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

2. If 12 file cabinets require 18 feet of wall space, how many feet of wall space will 30 cabinets require?

Answer: 45

Explanation:

12 files cabinates require wall space = 18 feet.
Assume 30 cabinates it require = x feet.
=> 12x = 30*18
=> x=45

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

3. The dimensions of a certain machine are 48" X 30" X 52". If the size of the machine is increased proportionately until the sum of its dimensions equals 156", what will be the increase in the shortest side?

Answer: 6"

Explanation:

48+30+52=130, then 156-130=26

the "proportionately" in the shortest side means 30/130*26=6"

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

4. A hollow space on earth surface is to be filled. Total cost of filling is Rs20000. The cost of filling per mt3 is Rs 225 .how many times a size of 3 mt3 soil is required to fill the hollow space?

Answer: 30

Explanation:

20000/225=88.88
88.88/3=29.62 .So 30 times of 3 mt3 is required to fill the space completely.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

5. 4 horses are tethered at 4 corners of a square plot of side 63 meters so that they just cannot reach one another. the area left ungrazed is

Answer: 850.5

Explanation:

area of square = 63*63=3969 m^2
area inside the square that is grazed =4*area of quadrants of 4 circles
= 4*(1/4)*(22/7)*(63/2)*(63/2) =3118.5
area left ungrazed = 3969-3118.5=850.5

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

6. What is the percentage of increase in area of a triangle if its sides are doubled?

Answer: 3

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

7. A square and an equilateral triangle have the same perimeter. What is the ratio of the area of the circle circumscribing the square to the area of the circle inscribed in the triangle?

Answer: 27:08:00

Explanation:

let x be side of square
perimeter of square=4x=perimeter of triangle=3*side of triangle
so side of eq. triangle=(4/3)*x
diameter of circle circumscribing the square=sqrt(2)*x
area of circle circumscribing the square=pi*(sqrt(2)*x)^2/4=(pi/2)*x^2 ----(1)
to find radius of the circle inscribed in the triangle
area of triangle=r*s=sqrt(3)/4 * (4x/3)^2
now s=(4/3)*x+(4/3)*x+(4/3)*x/2=2x
so sqrt(3)/4 * (4x/3)^2=r*2x gives
r={2/3*(3^1/2)}*x
area of the circle inscribed in the triangle=pi*({2/3*(3^1/2)}*x)^2
=pi*(4/27)*x^2 -------(2)
so reqd ratio= eqn(1)/eqn(2)
=((pi/2)*x^2)/(pi*(4/27)*x^2)=27/8
so reqd ratio=27:8

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

8. Sky Heaven is a 16 stored building with 12000 sq. feet on each floor. Zintac International rents 7 floors and Zobia International rents 4 floors. What is the number of sq. feet of unrented floor space?

Answer: 60000

Explanation:

total floors = 16
rented floors = 7 + 4 = 11
unrented floors = 16-11=5
no. of sq. feet = 5 * 12000= 60000 sq. feet

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

9. A builder has to pour a concrete slab 12 centimeters thick to cover an area 10 meters long and 2 meters wide. How many cubic meters of concrete will the builder need?

Answer: 2.4

Explanation:

Given Thickness of the slab = 12cm.= 0.12m.
Given area is 10m. long and 2m wide.
Total concrete needed =the volume of the area = (0.12 * 10 * 2)= 2.4 cubic meter.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

10. There is a rectangular Garden whose length and width is 60m X 20m.There is a walkway of uniform width around garden. Area of walkway is 516m^2. Find width of walkway?

Answer: 3

Explanation:

Lets assume width of rectangle = x m.
So new length will be (60+2x) and width (20+2x)
Area of walkway = 516m^2
=> (60+2x)*(20+2x)-(60*20)=516.
=> (60+2x)*(20+2x)=1716.
=> (30+x)*(10+x)=429
=> x=3m

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!