Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Syllogism

Home > Verbal Reasoning > Syllogism > General Questions

1. Statements:
All cakes are ice-creams.
All ice-creams are toffees.

Conclusions:
I. All cakes are toffees.
II. All toffees are ice-creams.

Answer: Only conclusion (I) follows.

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

2. Statements:
All locks are keys.
No key is a spoon.

Conclusions:
I. No lock is a spoon
II. No spoon is a lock.

Answer: Both (I) and (II) follow.

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

3. Statements:
All books are pens.
All pens are boxes .

Conclusions.
I. All books are boxes.
II. All pens are books.

Answer: Only conclusion (I) follows.

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

4. Statements:
All goats are wolves.
Some wolves are tigers.

Conclusaons:
I. Some goats are tigers.
II. Tigers which are wolves are not goats.

Answer: Neither (I) nor (II) follows .

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

5. Statements:
All pencils are bricks.
All bricks are bottles

Conclusions:
I. All pencils are bricks.
II. All bricks are pencils.

Answer: Only conclusion (I) follows.

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

6. Statements:
Some ministers are clerks.
All clerks are businessmen.

Conclusions:
I. Some ministers are businessmen.
II. All businessmen are clerks.

Answer: Only conclusion (I) follows.

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

7. Statements:
All plants are trees.
No tree is green.

Conclusions:
I. Some plants are green.
II. Those plants which are not trees are green.

Answer: Neither (I) nor (II) follows .

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

8. Statements:
All tigers are ships.
Some ships are cupboards.

Conclusions:
I. Some tigers are cupboards.
II. Some cupboards are tigers.

Answer: Neither (I) nor (II) follows .

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

9. Statements:
All clerks are lazy.
Some men are clerks.

Conclusions:
I. All lazy are men.
II. Some men are lazy.

Answer: Only conclusion (II) follows.

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

10. Statements:
Some girls are flowers.
Some flowers are books.

Conclusions:
I. Some girls are books.
II. No book is a girl.

Answer: Either (I) or (II) follows.

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!