Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Arithmetic Aptitude :: Partnership

Home > Arithmetic Aptitude > Partnership > General Questions

1. A, B, C are partners in a business. During a particular year. A received one third of the profit. B received one fourth of the profit and C received the remaining Rs. 5000. How much amount of money did A receive?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Lets assume Total profit x
x * (1-1/3-1/4) = 5000
=> x*(12-4-3)/12 = 5000
x = 5000*12/5 = Rs. 12000
so A's share = Rs. (1/3*12000) = Rs. 4000

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

2. A man owns 2/3 of the market research beauro business and sells 3/4 of his shares for Rs. 75000. What is the value of Business.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

3/4 of his share = 75000
so his share = 100000.
2/3 of business value = 100000
so total value = 150000

Workspace

Tags:

Capgemini Global Edge 

3. From its total income, A sales company spent Rs.20,000 for advertising, half of the remainder on commissions and had Rs.6000 left. What was its total income?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let total income is X
X=20,000+(X-20,000/2)+6000
X-X/2=20,000-10,000+6000
X/2=16,000
X=32,000

Workspace

Tags:

Capgemini Global Edge 

4. Nirmal and Kapil started a business investing Rs. 9000 and Rs. 12000 respectively. After 6 months, Kapil withdrew half of his investment. If after a year, the total profit was Rs. 4600, what was Kapil's share initially ?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Nirmal:Kapil = 9000*12:(12000*6+6000*6) = 1:1

Kapils share = Rs. [4600 *(1/2)) = Rs. 2300

Workspace

Tags:

nagarro Global Edge 

5. Anirudh, Harish and Sahil invested a total of Rs.1,35,000 in the ratio 5:6:4 Anirudh invested has capital for 8 months. Harish invested for 6 months and Sahil invested for 4 months. If they earn a profit of Rs.75,900,then what is the share of Sahil in the profit?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Anirudh invest for 8 months,haris invested for 6 and
sahil for 4 months in the ratio of 5:6:4

so ratio = 5*8 : 6*6 : 4*4
=> 40:36:16
=> 10:9:4

So sahil's profit=(4/23)*75900 = 13200

Workspace

Tags:

Capgemini 

6. Ajay, Vijay and Sanjay rent a pasture. Ajay puts 10 oxen for 7 months, Vijay puts 12 oxen for 5 months and Sanjay puts 15 oxen for 3 months for grazing. If the rent of the pasture is Rs. 175, how much must Sanjay pay as his share of rent?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Ajay : Vijay : Sanjay = 10 * 7 : 12 * 5 : 15 * 3
= 70 : 60 : 45 = 14 : 12 : 9.
So Sanjay's rent = Rs. (175 * 9/35) = Rs. 45.

Workspace

Tags:

Capgemini 

7. X and Y started a business together. If X invested Rs. 16,000 for 8 months and Y invested some amount in the business for 4 months. If Y claims 2/7 of the total profit earned. How much money was invested by Y?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Lets assume the total profit = Rs. T
so Y part = 2*T/7 and
X part = T - 2*T/7 = 5*T/7
X, Y ratio
=> X : Y = 5*T/7 : 2*T/7 = 5 : 2
Y invested Rs.P

so (16000 * 8) / (P * 4) = 5/2
=> P = (16000 * 8 * 2) /(5 * 4)
=> P = Rs. 12800

Workspace

Tags:

Capgemini 

8. Three partners A, B, C start a business. Twice A's capital is equal to thrice B's capital and B's capital is four times C's capital. Out of a total profit of Rs. 16,500 at the end of the year, B's share is:

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let C capital = x. so B capital = 4x

2 *(A capital) = 3 * 4x
=> A's capital = 6x
So A : B : C = 6x : 4x : x = 6 : 4 : 1

So, B's capital = Rs. [16500 * 4/11] = Rs. 6000.

Workspace

Tags:

Capgemini Global Edge 

9. A, B and C started a business by investing Rs. 40,500, Rs. 45,000 and Rs. 60,000 respectively. After 6 months C withdrew Rs. 15,000 while A invested Rs. 45,000 more. In annual profit of Rs. 56,100, the share of C will exceed that of A by:

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

For one year the capital is
A = (40500 * 6 + 45000 * 6) = Rs. 5,13,000
B = (45000 * 12) = Rs. 5,40,000
C = (60000 * 6 + 45000 * 6) = Rs. 6,30,000
Ratio A : B : C = 513 : 540 : 630
C's share will exceed that of A by
= [(630 - 513)/1683] * 56100 => (117/1683) * 56100
=> (117/3) * 100 = 39 * 100 = Rs. 3900

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

10. A profit of Rs. 33, 630 earned during an year is divided among A, B and C. The profit sharing ratio of A and B is 3 : 7 and that of B and C is 6 : 5. The amount of money received by B is:

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Given Sharing ratio A & B = 3:7 and B & C = 6:5
=> A : B : C = 18 : 42 : 35
so B's share = (42/95) * 33630
=> B's share = Rs. 14868

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!