Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Arithmetic Aptitude :: Percentage

Home > Arithmetic Aptitude > Percentage > General Questions

1. How much is 80% of 40 is greater than 4/5 of 25?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

80% of 40 = 40 * (80/100) and 4/5 fo 25 = 25 * 4/5
[40* (80/100) - 25*(4/5) ] = [3200/100 - 100/5]
= 32 - 20 = 12

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

2. After decreasing 24% in the cost price of an article,its costs Rs.912. Find the actual cost of an article?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

CP* (76/100) = 912 => CP = 912 * 100/76
CP= 12 * 100
=> CP = 1200
cost price of article = Rs. 1200

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

3. Ravi's salary was reduced by 25%.Percentage increase to be effected to bring the salary to the original level is

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Method: 1
Let's assume Ravi salary = 100
It get reduced by 25% => Salary = 75
75(1 + P/100) = 100
1+ P/100 = 4/3
P = 100/3 = 33 1/3%.

Method: 2

You can use directly formula i.e
[(R*100)/(100-R)]% Where 'R' is decresed %
so put 25 at place of 'R'
=> [(25 * 100)/(100 - 25)]% => [(25 *100)/75]%
=>100/3% = 33 1/3%

Workspace

Tags:

Wipro 

4. Fresh fruit contains 68% water and dry fruit contains 20% water. How much dry fruit can be obtained from 100 kg

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

1. Given fresh fruit has 68% water,
=> Remaining 32% will be fruit content.
2. Given Dry fruit has 20% water
=> Remaining 80% is fruit content.

Here assume weight of dry fruit = x kg.
"fruit content in both the fresh fruit and dry fruit is the same"
Fruit % in fresh-fruit = fruit% in dry-fruit
so (32/100) * 100 = (80/100 )* x
=> x = 40 kg.

Workspace

Tags:

Wipro 

5. Ram donated 4% of his income to a charity and deposited 10% of the rest in a Bank. if now he has Rs 8640 left with him, then his income is

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Let Ram's Income = Rs. 100.
Donation to charity = Rs. 4
Amount deposited in bank = (96 * l0)/100 = Rs. 9.6
Savings = (100 - 13.6) = Rs. 86.4
so Rs. 86.4 = 100
=> Rs. 8640 = (100/86.4) * 8640 = Rs. 10000

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

6. In a certain company, 20% of the men and 40% of the women attended the annual company picnic. If 35% of all the employees are man, what percent of all the employees went to the picnic?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Lets assume that total 100 employees are in company.
out of that 35 are man and remaining 65 are women.
20% of man 35 = 20*35/100
40% of women = 40*65/100
total employees = 7+26 = 33 out of 100
=> 33 %

Workspace

Tags:

Capgemini 

7. A student multiplied a number by 3/5 instead of 5/3. What is the percentage error in the calculation?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Let the number be x.

Then, error = x*5/3 - x*3/5 = x * 16/15

So Error% = ( x*16/15 * 3/5x * 100)% = 64%.

Workspace

Tags:

nagarro 

8. If A's height is 40% less than that of B, how much percent B's height is more than that of A?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Excess of B's height over A's = [(40/(100 - 40)] x 100%
= 66.66%

Workspace

Tags:

nagarro 

9. In a certain college, 20% of the boys and 40% of the girls attended the annual college outing. If 35% of all the students are boys, what percent of all the employees went to the outing?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume total students =100
so in that 35 students are boys and remaining 65 will be girl.
20% of boys = (35)*20/100 = 7
40% of girls = (65)*40/100 = 26
Totally (26+7)=33 employee went to outing.
So 33 is 33% in 100
=> 33% employees went for outing.

Workspace

Tags:

Capgemini 

10. If the price of petrol increases by 25%, by how much must a user cut down his consumption so that his expenditure on petrol remains constant?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let the petrol 1 unit initial price be rs 100.
25% increase on rs 100= rs 125
since expenditure to remain constant 125*x= 100*1
x=.80 unit
So, consumer reduces =.20 unit i.e 20%

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!