Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Arithmetic Aptitude :: Average

Home > Arithmetic Aptitude > Average > General Questions

1. The average weight of A, B and C is 45 kg. If the average weight of A and B be 40 kg and that of B and C be 43 kg, then the weight of B is:

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Let A, B, C represent their respective weights. Then, we have:

A + B + C = (45 x 3) = 135

A + B = (40 x 2) = 80

B + C = (43 x 2) = 86

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

2. The average of 20 numbers is zero. Of them, at the most, how many may be greater than zero?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Average of 20 numbers = 0. Sum of 20 numbers (0 x 20) = 0. It is quite possible that 19 of these numbers may be positive and if their sum is a then 20th number is (-a).

Workspace

Tags:

IBM 

3. What is the average (arithmetic mean) of all the multiples of ten from 10 to 190 inclusive?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

BOA (Bank of America) 

4. The average salary of 3 workers is 95 Rs. per week. If one earns Rs.115 and second earns Rs.65 how much is the salary of the 3rd worker.

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Lets assume three workers a a,b and c
Their average salary is (a+b+c)/3 = 95
=> a+b+c=285

a=115,
b=65
So c=285-115-65=105

Workspace

Tags:

Capgemini 

5. The average length of three tapes is 6800 feet. None of the tapes is less than 6400 feet. What is the greatest possible length of one of the other tapes?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Minimum length = 6400

2 tap can be of length 6400,

So the next one will be max = (6800*3)-(2*6400)=7600

Workspace

Tags:

Capgemini 

6. When a student weighing 45 kgs left a class, the average weight of the remaining 59 students increased by 200g. What is the average weight of the remaining 59 students

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Lets assume average weight of the 59 students = x kgs.
=> Total weight of the 59 = 59*x

Given when the weight of this student who left is added, the total weight of the class = (59x + 45)
The average weight decreases by 0.2 kgs, when these students included.
=> (59x+45)/60=(x-0.2)
=> (59x+45)= 60(x-0.2)
=> 59x + 45 = (60A - 12)
=> 45 + 12 = 60x - 59x
=> x = 57

Workspace

Tags:

nagarro 

7. In Arun's opinion, his weight is greater than 65 kg but less than 72 kg. His brother doest not agree with Arun and he thinks that Arun's weight is greater than 60 kg but less than 70 kg. His mother's view is that his weight cannot be greater than 68 kg. If all are them are correct in their estimation, what is the average of different probable weights of Arun?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let Arun's weight by X kg.
According to Arun, 65 < X < 72 -------(1)
According to Arun's brother, 60 < X < 70 ------ (2)
According to Arun's mother X <= 68 --------- (3)
The values satisfying all above 3 conditions are 66, 67 and 68.
so average = (66 + 67 + 68)/3 = 201/3 = 67 kg.

Workspace

Tags:

Capgemini 

8. A library has an average of 510 visitors on Sundays and 240 on other days. The average number of visitors per day in a month of 30 days beginning with a Sunday is:

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Required average
=> (510 * 5 + 240 * 25)/30.
=> 8550/30
=> 285.

Workspace

Tags:

Capgemini 

9. The average weight of 8 person's increases by 2.5 kg when a new person comes in place of one of them weighing 65 kg. What might be the weight of the new person?

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Given total weight increased by 2.5 kg.
So total weight increased = (8 x 2.5) kg = 20 kg.
Weight of the new person = (65 + 20) kg = 85 kg.

Workspace

Tags:

Capgemini 

10. The average of 7 consecutive numbers is 20. The largest of these numbers is

View Answer | Discuss in Forum | Workspace | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Let the first number be x,
So last number will be (x+6)

Average = [x+(x+1)+(x+2)+(x+3)+(x+3)+(x+4)+(x+5)+(x+6)]/7 = 20

=> (7x+21) = 20*7
=> 7x = 119
=> x = 17

So largest number= (x+6) = (17+6) = 23

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!