Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

C++ Programming :: OOPS Concepts

Home > C++ Programming > OOPS Concepts > General Questions

1. What is the signature of the assignment operator in C++, if chain of assignments need to be performed for an object of class test?

Answer: test & operator = (const test&);

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

2. What statements in the following C++ program would result in compilation error?

char *buff, *data;
void main ()
{
const char* const cp = buff;
cp = data; // Line 5
*cp='a'; // Line 6
}

Answer: Both Line 5 and Line 6

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

3. Which statement is wrong in C++?

Answer: The inline specifier instructs the compiler to replace function calls with the code of the function body

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

4. What is the technique of allocating memory during runtime on demand known as in C++?

Answer: Dynamic memory allocation

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

5. Which two entities(reading from left to right) are connected by the dot operator(or class member access operator)?

Answer: A class object and a member of that class

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

6. In private inheritance derived class members can access base class members that are
1) Public
2) Private
3) Protected

Answer: 1 & 3

Explanation:

Only public and protected members will be accessible by children

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

7. Object-oriented programmers primarily focus on

Answer: objects and the tasks that must be performed with those objects

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

8. To be called object-oriented, a programming language must allow

Answer: all of these

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

9. Static data members

Answer: both (a) and (b)

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

10. Polymorphism is done by

Answer: both (a) and (c)

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!