Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Reasoning :: Analogy

Home > Verbal Reasoning > Analogy > General Questions

1. In the following question find out the alternative which will replace the question mark.
CUP : LIP :: BIRD : ?

Answer: BEAK

Explanation:

Cup is used to drink something with the help of lips. Similarly birds collects grass with the help of beak to make her nest.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

2. In each of the following questions find out the alternative which will replace the question mark.
Flow : River :: Stagnant : ?

Answer: Pool

Explanation:

As Water of a River flows similarly water of Pool is Stagnant.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

3. In the following question find out the alternative which will replace the question mark.

Paw : Cat :: Hoof : ?

Answer: Horse

Explanation:

As cat has Paw similarly Horse has Hoof.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

4. In each of the following questions find out the alternative which will replace the question mark.
Ornithologist : Bird :: Archealogist : ?

Answer: Archealogy

Explanation:

As Ornithologist is a specialist of Birds similarly Archealogist is a specialist of Archealogy.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

5. WALK : LEGS

Answer: CHEW : MOUTH

Explanation:

Walking is a movement of the legs and chewing is a movement of the mouth. Eyes may gleam (A), but this is not a movement. Dress (C) is a whole, of which hem is part; Cover (D) is part of the whole, book. There is an expression, "Keep your nose to the grindstone;" but grind is not a movement of/upon the nose (E).

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

6. ENFRANCHISE : SLAVERY

Answer: LIBERATE : CONFINE

Explanation:

Enfranchise is to set free/liberate, and slavery is the opposite-i.e. to enslave/confine. Both sets are antonyms. Equation is part of mathematics (A). Bondage and subjugation (C) are synonyms (for each other and slavery). Appeasement and unreasonable (D) are unrelated. Anatomy and physiology (E) are related subjects.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

7. UNION JACK : VEXILLOLOGY

Answer: GYMNOSPERMS : BOTANY

Explanation:

The Union Jack (British flag) is part of vexillology, the study of flags; gymnosperms are part of botany, the study of plants. Toad is not part of ornithology (A), the study of birds. Turtle is not part of microbiology (B), the study of microscopic organisms. Friend is not part of home economics (D), the study of cooking, sewing, and other home skills. Algae, plants, are not part of zoology (E), the study of animals.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

8. TOPAZ : YELLOW

Answer: AMETHYST : PURPLE

Explanation:

Topazes are yellow and amethysts are purple. Carats (A) are measures of the weight of diamonds, not their color. Jewelers (B) inspect gems for clarity, a quality other than color. Sapphires (C) are blue, not red. Amber and blue (E) are two different colors; neither is a gem.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

9. Marathon is to race as hibernation is to

Answer: sleep

Explanation:

A marathon is a long race and hibernation is a lengthy period of sleep. The answer is not choice a or b because even though a bear and winter are related to hibernation, neither completes the analogy. (Choice c) is incorrect because sleep and dream are not synonymous.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

10. Cup is to coffee as bowl is to

Answer: soup

Explanation:

Coffee goes into a cup and soup goes into a bowl. Choices a and c are incorrect because they are other utensils. The answer is not choice d because the word food is too general.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!