Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Soft. Engineering :: Basic Concepts

Home > Soft. Engineering > Basic Concepts > General Questions

1. Choose the correct option in terms of Issues related to professional responsibility

Answer: Both A & B

Explanation:

Engineers should normally respect the confidentiality of their employers or clients irrespective of whether or not a formal confidentiality agreement has been signed.
They should be aware of local laws governing the use of intellectual property such as patents, copyright, etc.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

2. Identify an ethical dilemma from the situations mentioned below:

Answer: Your employer releases a safety-critical system without finishing the testing of the system.

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

3. Efficiency in a software product does not include _____

Answer: licensing

Explanation:

Licensing of a software product comes under corporate part of the software company.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

4. As per an IBM report, "31%of the project get cancelled before they are completed, 53% overrun their cost estimates by an average of 189% and for every 100 projects, there are 94 restarts".What is the reason for these statistics ?

Answer: Lack of adequate training in software engineering

Explanation:

Option b & c are a part of Software Engineering as a subject,hence option a covers them both.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

5. Identify the correct statement: "Software engineers shall

Answer: act consistently with the public interest."

Explanation:

Software engineers shall act in a manner that is in the best interests of their client and employer consistent with the public interest and shall
ensure that their products and related modifications meet the highest professional standards possible.Thus options a & c are ruled out.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

6. Select the incorrect statement: "Software engineers should

Answer: be dependent on their colleagues."

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

7. "Software engineers should not use their technical skills to misuse other people's computers."Here the term misuse refers to:

Answer: All of the mentioned

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

8. Explain what is meant by PRODUCT with reference to one of the eight principles as per the ACM/IEEE Code of Ethics ?

Answer: Software engineers shall ensure that their products and related modifications meet the highest professional standards possible.

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

9. ITG stands for

Answer: independent test group

Explanation:

The role of an independent test group (ITG) is to remove the inherent problems associated with letting the builder test the thing that has been built.

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

10. By collecting ________ during software testing, it is possible to develop meaningful guidelines to halt the testing process.

Answer: Metrics

Explanation:

It answers questions like: "When are we done with testing?".

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!