Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Verbal Ability :: Ordering of Sentences

Home > Verbal Ability > Ordering of Sentences > General Questions

1. In the question below, there is a sentence of which some parts have been jumbled up. Rearrange these parts which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence. Choose the proper sequence.

S1: A force of exists between everybody in the universe.
P : Normally it is very small but when the one of the bodies is a planet, like earth, the force is considerable.
Q : It has been investigated by many scientists including Galileo and Newton.
R : Everything on or near the surface of the earth is attracted by the mass of earth.
S : This gravitational force depends on the mass of the bodies involved.
S6: The greater the mass, the greater is the earth's force of attraction on it. We can call this force of attraction gravity.

The Proper sequence should be:

Answer: QSPR

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

2. In the question below, there is a sentence of which some parts have been jumbled up. Rearrange these parts which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence. Choose the proper sequence.

S1: When a satellite is launched, the rocket begins by going slowly upwards through the air.
P : However, the higher it goes, the less air it meets.
Q : As the rocket goes higher, it travels faster.
R : For the atmosphere becomes thinner.
S : As a result there is less friction.
S6: Consequently, the rocket still does not become too hot.

The Proper sequence should be:

Answer: QPRS

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

3. In the question below, there is a sentence of which some parts have been jumbled up. Rearrange these parts which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence. Choose the proper sequence.

S1: The Hound of Baskervilles was feared by the people of the area.
P : Some people spoke of seeing a huge, shadowy form a Hound at midnight on the moor.
Q : But they spoke of it in tones of horror.
R : Nobody had actually seen the hound.
S : This shadowy form did not reveal any details about the animal.
S6: The Hound of Baskervilles remains an unsolved mystery.

The Proper sequence should be:

Answer: PSRQ

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

4. In the question below, there is a sentence of which some parts have been jumbled up. Rearrange these parts which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence. Choose the proper sequence.

S1: The dictionary is the best friend of you task.
P : That may not be possible always.
Q : It is wise to look it up immediately.
R : Then it must be firmly written on the memory and traced at the first opportunity.
S : Never allow a strange word to pass unchallenged.
S6: soon you will realize that this is an exciting task.

The Proper sequence should be:

Answer: SQPR

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

5. In the question below, there is a sentence of which some parts have been jumbled up. Rearrange these parts which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence. Choose the proper sequence.

S1: Once upon a time an ant lived on the bank of river.
P : The dove saw the ant struggling in water in a helpless condition.
Q : All its efforts to come up is failed.
R : One day it suddenly slipped in to water.
S : A dove lived in the tree on the bank not far from the spot.
S6: She was touched.

The Proper sequence should be:

Answer: RQSP

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

6. Sentence Ordering:
S1: In the middle of one side of the square sits the Chairman of the committee, the most important person in the room.
P : For a committee is not just a mere collection of individuals.
Q : On him rests much of the responsibility for the success or failure of the committee.
R : While this is happening we have an opportunity to get the 'feel' of this committe.
S : As the meeting opens, he runs briskly through a number of formalities.
S6: From the moment its members meet, it begins to have a sort nebulous life of its own.

The Proper sequence should be:

Answer: QSRP

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

7. In the question below, there is a sentence of which some parts have been jumbled up. Rearrange these parts which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence. Choose the proper sequence.

S1: Smoke oozed up between the planks.
P : Passengers were told to be ready to quit the ship.
Q : The rising gale fanned the smouldering fire.
R : Everyone now knew there was fire on board.
S : Flames broke out here and there.
S6: Most people bore the shock bravely.

The Proper sequence should be:

Answer: SRQP

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

8. In the question below, there is a sentence of which some parts have been jumbled up. Rearrange these parts which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence. Choose the proper sequence.

S1: Rahul has been trying to lose weight.
S6: I think it is just a lame excuse for his laziness.
P: As regular morning walk keeps our body fit and healthy.
Q: The trainer has suggested him to start with regular morning walk.
R: He has not yet started his daily walk.
S: He says that because of late night work, it is hard for him to get up early

Answer: QPRS

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

9. In questions below, each passage consist of six sentences. The first and sixth sentence are given in the begining. The middle four sentences in each have been removed and jumbled up. These are labelled as P, Q, R and S. Find out the proper order for the four sentences

S1: Once upon a time an ant lived on the bank of river.
P : The dove saw the ant struggling in water in a helpless condition.
Q : All its efforts to come up is failed.
R : One day it suddenly slipped in to water.
S : A dove lived in the tree on the bank not far from the spot.
S6: She was touched

Answer: RQSP

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!