Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

C++ Programming :: Basic Concepts

Home > C++ Programming > Basic Concepts > General Questions

1. The C++ operator used to allocate memory is

Answer: new

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

2. Which is not the feature of structured programming?

Answer: Data abstraction

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

3. The "return 0;" statement in main function indicates

Answer: The program worked as expected without any errors during its execution

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

4. Find out the error in following block of code.
If (x = 100)
Cout << "x is 100";

Answer: Equals to operator mistake

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

5. Looping in a program means

Answer: Repeat the specified lines of code

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

6. Which of the following is not a jump statement in C++?

Answer: switch

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

7. Which of the following is selection statement in C++?

Answer: switch

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

8. What is the output of the below C++ program

#include
void main()
{
int n=1;
cout< do
{
cout < n++;
} while (n<=100);
cout << endl;
}

Answer: Print natural numbers 1 to 100

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

9. Because the lifetime of a local variable is limited and determined automatically, these variables are also called ____________

Answer: automatic

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!

10. Which of the following is false for switch statement in C++?

Answer: we can put range for case such as case 1..3

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Workspace

Tags:

No Tags on this question yet!