Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: Syntel Inc.

Company: Syntel Inc.

Total Qs: 90+

Website: http://www.syntelinc.com

Total View: 16.02K


Not Attempted

61. Pick out the most eficent pair of workd from the given pair of words to fill in the blanks to make each sentence meningfull complete.

History ______instances of men _______ with the strongest capacity for business but who all their lives never rose to fame and money.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Selecting Words | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.


Not Attempted

62. All our ancient scriptures have _________ echoed that the supreme purpose of life is the awareness of the self that _________ the body.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Selecting Words | Asked In |

Answer: Option E

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

63. He who is governed by ______ rather than
impulse is truly wise. An ounce of ______ they say,
is better than an pound of wit.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Selecting Words | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

64. The self-reliant man is patient and _____ . He
does not _____ or complain and abandon his goal
halfway.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Selecting Words | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

65. Macbeth is tragedy of a man who was ______with great qualities but ______ from the path of honour.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Selecting Words | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

endowed,deserted.
deserted=to not have something when you need it
endowed=to have by birth

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

66. which part has an error :
Unless you don't collect (A) / the quota of your ration to-day (B) / you will forfeit your claim (C ) / at least for this week (D) / NO ERROR (E )

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Spotting Errors | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

unless is used with positive .so first part has error.

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

67. Which part of the sentence has an error:

When four hours had passed (A) / there was still no sign of him (B) / she began to be worried lest (C ) / he should have met with some accident (D) / NO ERROR ( E)

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Spotting Errors | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Error : she began to be worried lest
correct : she began to worry lest

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

68. Which part of the sentence has an error:

He made me to repeat his instructions (A) / to make sure that i understand (B) / what i was supposed to do (C ) / after he had gone (D) / NO ERROR (E )

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Spotting Errors | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

the whole sentence is in past tense except " to make sure that i understand"
hence this part has an error
correct part will be "to make sure that i understood"

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

69. Which part of the sentence has an error:

The comments abundantly indiacate (A) / that he is in favour of reservation (B) / which not only stems from his experience (C ) / but also from his original thinking (D) / No Error (E )

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Spotting Errors | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

but also from his original thinking

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

70. Three conditional critical (A) / or growing plant are (B) / soil, temperature, chemical balance or amount of mositure. (C ) / No Error

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Spotting Errors | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Here is the list of questions asked in Syntel Inc. Aptitude Test Question with Answers Syntel Inc. Mock Test page 7. Practice Syntel Inc. Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Syntel Inc. Online Test Questions to crack Syntel Inc. written round test. Overall the level of the Syntel Inc. Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Syntel Inc.