Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: Syntel Inc.

Company: Syntel Inc.

Total Qs: 90+

Website: http://www.syntelinc.com

Total View: 16.02K


Not Attempted

51. There are four towns P, Q, R and T. Q is to the South-west of P, R is to the east of Q and south-east of P, and T is to the north of R in line with QP. In which direction of P is T located?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Direction Sense | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.


Not Attempted

52. Six friends are sitting in a circle and are facing the centre of the circle. Deepa is between Prakash and Pankaj. Priti is between Mukesh and Lalit. Prakash and Mukesh are opposite to each other. Who is sitting right to Prakash ?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Seating Arrangement | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

53. 

Read the following information carefully and the questions given below:



(1) A, B, C, D, E, F and G are sitting in a row facing north.



(2) C is immediate right of G



(3) The person who is fourth to the right of c is on one of the ends.



(4) Only one person between B and C



(5) G and D are not neighbours. What is the position of B?


View Answer | Submit Your Solution | Topic: Seating Arrangement | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

54. 

Dev, Kumar, Nilesh, Ankur and Pintu are standing facing to the North in a playground such as given below: Kumar is at 40 m to the right of Ankur. Dev is are 60 m in the south of Kumar.



Nilesh is at a distance of 25 m in the west of Ankur. Pintu is at a distance of 90 m in the North of Dev.



Which one is in the North-East of the person who is to the left of Kumar?


View Answer | Submit Your Solution | Topic: Seating Arrangement | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

55. A word CONGRATULATONS is first written in reverse order and then written n alphabitcal order.the letters remainig in same position are?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

CONGRATULATONS
Reverse order -> SNOTALUTARGNOC
Alph. order ---> AACGLNNOORSTTU
"R" is the only letter remaining in same position.

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

56. Statements:
All colors are paints.
No paint is a brush.

Conclusions:
(I) At least some brushes are colors.
(II) No brush is a color.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Syllogism | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

57. Statements:
Some ears are noses.
All noses are throats.
All throats are hands.

CONCLUSION :
I) All noses are hands.
II) Some ears are throats.
III) All ears are hands.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Syllogism | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Some ears are noses.(Particular Positive-PP)
b)All noses are throats. (Universal Positive-UP)
c)All throats are hands. (Universal Positive-UP)
From (b) and (c), we can conclude
d)All noses are hands (since UP+UP=UP) [So I follows]
Now take and (b)
Some ears are noses.(PP)
b)All noses are throats(UP)
PP+UP = PP
e)Some ears are throats [II follows]
No other conclusion can be made from the given sentences...
Hence only I and II follows

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

58. The following CAPITALIZED pair of words is followed by four other pairs. Choose the pair, which has a relationship similar to that in the capitalized pair.
DISCOVER : SEARCH

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Analogy | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

search is an activity and discover is its result.Means agreement
scalpel is thing, bird is living organism and oven is thing. so right answer is settle : Negotiation

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

59. A monkey climbs 6 mts and falls 3mts in alternate minutes.Then time taken to climb a tree 60 metres high?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Logical Problems | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

A monkey climbs 6 mts and falls 3 mts in alternate minutes.
=> A monkey climbs 6 mts in first minute and falls 3 mts in next minute.
In 2 minutes, it will move up by 6-3=3 metres.
Effectively, In 1 min, it will move by 5 mtrs.
It will move 54 mtrs in 54/5 = 36 mins.
Next 6 mtrs will be covered in 37th min.
so total time required = 37 mins.

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

60. In a certain code language if "METRO" is coded as NGWVT, then how will you cod "MANGO"

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Pointers | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

m e t r o > n g w v t
1st letter is skipping no alphabet
2nd is skipping 1 i.e. f
3rd is skipping 2 i.e. u,v
4th is skipping 3 i.e. s,t,u
Lastly 5th is skipping 4 i.e. p,q,r,s
Hence "m a n g o" will be "n c q k t".

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Here is the list of questions asked in Syntel Inc. Aptitude Test Question with Answers Syntel Inc. Mock Test page 6. Practice Syntel Inc. Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Syntel Inc. Online Test Questions to crack Syntel Inc. written round test. Overall the level of the Syntel Inc. Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Syntel Inc.