Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: Syntel Inc.

Company: Syntel Inc.

Total Qs: 90+

Website: http://www.syntelinc.com

Total View: 11.54K


Not Attempted

21. The least number which when divided by 5, 6 , 7 and 8 leaves a remainder 3, but when divided by 9 leaves no remainder, is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: H.C.F and L.C.M | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

L.C.M. of 5, 6, 7, 8 = 840.

Required number is of the form 840k + 3

Least value of k for which (840k + 3) is divisible by 9 is k = 2.

Required number = (840 * 2 + 3) = 1683.

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.


ShortCut
Not Attempted

22. At a stadium a certain rows are to be reserved to accommodate 12 cricket players 24 football players and 32 soccer players. How many minimum rows need to be reserved if same number of players of only one category are to be seated in each rows

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: H.C.F and L.C.M | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

ShortCut By :: VIKAS KUMAR SINGH

Solution: Basically they are asking for the H.C.F of 12, 24 and 32 to find out the H.C.F of them



The answer is 4 WHICH IS THE MINIMUM number of rows required.

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

23. The electricity charges were increased by the company by 20%. To counter the increase, consumer decided to save power by 20%. What will be the impact on the company's revenue?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

24. The radius of a circular entertainment park is increased by 1%. What will be the percent increase in its area.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

25. ?/sqrt(0.0036) = 600

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

26. ? * 1.5 * 1.4 = 2.1

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

27. The average of run recorded by 8 players is 40. If the average of the runs by the first five players is 39, and that of the last four players is 34, what is the number of runs recorded by the fifth player?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Total run recorded by 8 players = 80*4 = 320
Total run by first five players = 5 * 39 = 195
Total run by four players = 4*34 = 136
Run record of fifth player = (195+136-320) = 11

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

28. The difference between simple interest and compound interest on a certain deposit for two years at 8 p.c.p. is Rs. 8. What is the amount of deposit

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simple Interest | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Given Intrest rate r = 8%
Deposited for year n = 2 years
Formula: SI = p*n*r/100
=> p*2*8/100 = 4p/25
CI = Amount - p
Amount = p(1 + r/100)^n
=> p(1 + 8/100)^2
CI = p(27/25)^2 - p
p(27/25)^2- p - 4p/25 = 8
p[27*27 - 625 - 100]/625 = 8
4p = 5000 => p = Rs. 1250

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

29. At a certain rate of simple interesrt,a sum double itsef in 10 years.In how many years would it treble itsef?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simple Interest | Asked In |

Answer: Option E

Explanation:

Lets Assume after 10 years amount = 2p
so, SI=2P-P = P
P=(P*R*10)/100
r=10%
now amount = 3P
SI= 3P-P=2P
2P=(P*10*T)/100
T=20years

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

30. The fourth proportional to 5,6 and 150 is?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Ratio & Proportion | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Lets assume the fourth proportional = x
5 : 6 :: 150 : x
=> 5x= 6*150
=> x = 6*150/5 = 180

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Here is the list of questions asked in Syntel Inc. Aptitude Test Question with Answers Syntel Inc. Mock Test page 3. Practice Syntel Inc. Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Syntel Inc. Online Test Questions to crack Syntel Inc. written round test. Overall the level of the Syntel Inc. Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Syntel Inc.