Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: Syntel Inc.

Company: Syntel Inc.

Total Qs: 90+

Website: http://www.syntelinc.com

Total View: 11.46K


Not Attempted

11. How many prime factors are there in the expression (6)23 x (4)10 x (5)10 ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

(6)23 x (4)10 x (5)10
2*3*23*2*2*2*5*5*2*5
=> 2^5 * 3^1 * 5^3
=> 5+1+3 = 9

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.


Not Attempted

12. As per scheme a car loan of Rs. 4 lakh at 12.5 p.c.p. rate of simple interest can be borrowed on a repayment term of lump sum amount at the end of 3 years.
As per scheme (b), the amount can be repaid at the end of 2 years, but compound interest (compounded annually) would be charged at the same rate. What would be the difference in amount of interest between the two schemes?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simple Interest | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Scheme ,
p=400000
r=12.5%
n=3
SI = 400000*3*12.5/100
SI = 150000
Total Sum = 550000
Scheme (b)
Amount = 400000[1 + 12.5/100]^2
=> 400000*[9/8 * 9/8]
Amount = 506250
Difference is 550000 - 506250 = Rs. 43750

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

13. A stock of rice is enough for 100 men for 60 days. How long will the same stocks of rice last for 500 men:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Chain Rule | Asked In |

Answer: Option E

Explanation:

Men Days
----------------------
100 (u) 60 (d)
500 x

100/500 = x/60
=> x = (100/500) * 60 = 12 days.

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

14. Two pipes A and B can fill a tank in 4 hours and 5 hours respectively. If they are turned up alternatively for one hour each,then time taken to fill the tank is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Pipes & Cistern | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

L.C.M of 4hr and 5hr will be 20units. (tank size)
Given. pipe A and B fill a tank in 4 hrs and 5 hrs res.
So, A can fill 5u in 1hr and B can fill 4u in 1hr.
(5u+4u)+(5u+4u)=18u in 4hr (alternatively opend)
Remaining 2u will be filled by pipe A
5u will take=60mins
Hence 1u =60/5min=12mins
Hence 2u will take 12*2=24mins.
Total time required = 4 hrs. + 24 min.

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

15. At a garden site, 16 Mango trees,24 banyan trees and 28 Guava trees are to be planted in certain no of rows in such a way that each row has equal no of trees of the same species. what is the minimum number of rows that are required for this purpose

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

4 mango trees in 4 rows
4 banyan trees in 6 rows
4 guava trees in 7 rows
Total = 4+6+7=17

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

16. If (x-4)/7 + (7-2x)/6 = (8-x)/2 , then x= ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

(x-4)/7 + (7-2x)/6 = (8-x)/2
(6x-24+49-14x)/42 = (8-x)/2
=> 50-16x = 336-42x
=> 26x = 286
=> x = 11

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

17. 0.0002 / 0.004 + 0.0002 = ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

18. (0.645 * 0.645 - 0.355 * 0.645 + 0.355*0.355)/(0.645 * 0.645*0.645 + 0.355 * 0.355*0.355) = ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option E

Explanation:

a^3+b^3 = (a+b) (a^2 - ab +b^2)

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

19. What should come in place of both question marks?
2.5/? = ?/1.6

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Not Attempted

20. The arithmetic mean of three numbers is 55. if the largest number is 2.5 times the smallest number and the remaining number is twice the smallest number, what is te largest of the three numbers.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Syntel Inc.

Here is the list of questions asked in Syntel Inc. Aptitude Test Question with Answers Syntel Inc. Mock Test page 2. Practice Syntel Inc. Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Syntel Inc. Online Test Questions to crack Syntel Inc. written round test. Overall the level of the Syntel Inc. Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Syntel Inc.