Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: Syntel Inc.


Not Attempted

1. What is the next number of the following sequence
125102550(?)

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Consider the series as 1 2 5 10 25 50 ____
1*2 = 2
2*2.5 = 5
5*2 = 10
10*2.5 = 25
25*2 = 50
50*2.5 = 125

Submit Your Solution

Tags:

Syntel Inc. 

Not Attempted

2. What is the next number of the following sequence
1.5, 3, 9, 18, 54, 108,...?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

5*2=3
3*3=9
9*2=18
18*3=54
54*2=108
108*3=324

Submit Your Solution

Tags:

Syntel Inc. 

Not Attempted

3. what is the next number following sequence
49216256498(?)

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option E

Explanation:

49 216 25 64 9 8(?)
7^2 6^3 5^2 4^3 3^2 2^3 (1^2)

Submit Your Solution

Tags:

Syntel Inc. 

Not Attempted

4. What is the next number following sequence
272267202607(?)

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

2 7 22 67 202 607 ?
2*3+1=7
7*3+1=22
22*3+1=67
67*3+1=202
202*3+1=607
607*3+1=1822

Submit Your Solution

Tags:

Syntel Inc. 

Not Attempted

5. If the value of the numerator is increased by 20% and that of the denominator is decreased by 25% the fraction becomes unity the numerator of original fraction is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

120n/75d=1
n/d=75/120=5/8

Submit Your Solution

Tags:

Syntel Inc. 

Not Attempted

6. A started business investing Rs. 60,000.Exactly six months later,B joined him investing Rs. 90,000.If they make a profit of Rs. 1,26,000 at the end of the year. How much should B's share in it?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Partnership | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

A investment for 12 months = 60,000*12 = 720000
B investment for 6 months = 90000 * 6 = 540000
A & B investment ratio = 72/54 => 4/3
So, B' share = 126000 * 3/7= 54000

Submit Your Solution

Tags:

Syntel Inc. 

Not Attempted

7. B's monthly salary is less by 10% than that of A's.C's monthly salary is less by 25% than that of A's.By what percent of B's salary more than that of C's?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets consider c's salary = Rs. 100
B's will be 90
C's will be 100(1-25/100)=100*(75/100)=75
[(90-75)/75]*100=(15/75)*100=20%

Submit Your Solution

Tags:

Syntel Inc. 

Not Attempted

8. Sand and cement were mixed in the ratio 3 : 1 to make up 1 tonne. How much sand must be added to make the ratio 6 : 1 ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Ratio & Proportion | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let amount of sand and cement as 3x and x
3x+x = 1000kg
x = 250
Sand : cement => 750 : 250
(750+y)/250 = 6/1
=> y = 750 kg.

Submit Your Solution

Tags:

Syntel Inc. 

Not Attempted

9. Five years ago the average age of a family of six members was 20 years. A baby is born and now the average age is 22 years. How old is the baby at present ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Ages | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Lets assume the age of all the 6 people = 20 years.
After 5 years i.e. now their ages will be 25 years.
Total age of all the 6 will be = 25*6 = 150
Including baby's age, avg is 22 years
Let x be the age of baby.
(150+x)/7 = 22
=> x = 4 years.

Submit Your Solution

Tags:

Syntel Inc. 

Not Attempted

10. Two trains 246 m and 304 m long are travelling towards one another at 114 km/hr and 66 km/hr respectively. How long do the trains take to pass one another?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Trains | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

114 km/h => 114*5/18 m/s => 95/3 m/s
66km/h => 66*5/18 m/s => 55/3 m/s
Time taken = (246+304)/(55/3 + 95/3) => 11 sec

Submit Your Solution

Tags:

Syntel Inc. 

Here is the list of questions asked in Syntel Inc. model papers for freshers Syntel Inc. online test questions. Practice Syntel Inc. Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Syntel Inc. Online Test Questions to crack Syntel Inc. written round test. Overall the level of the Syntel Inc. Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Syntel Inc.