Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: iGate

Company: iGate

Total Qs: 355+

Website: http://www.igate.com

Total View: 6.68K


ShortCut
Not Attempted

51. The time taken to travel from city X to city Y is 12 hrs. If a person starts at 6 A.M from city X and another person leaves the city Y at 8 A.M. When they will meet. (Speed of Both person is same.)

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

ShortCut By :: Aditya

Let's assume Person "A" travel from City X to City Y at 6:00 AM.



and Person "B" travel from City Y to City X at 08:00 AM.



If the distance between two cities (City X and City Y) = 12 KM



Person A travel distance of 2 hrs = 2 KM. 



Distance remaining = 10 Km to be traveled by both person



The time required to travel 10 Km by both person = 5 hrs. 



So, They will meet after 5 hrs. when Y start. i.e 1:00 PM

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

52. Currently, the age of a father is three times that of his son. 2.5 years from now, age of the father becomes 2.5 times that of the son. The age of son currently is?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Ages | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Let the current age of son = x.
Then, Father's age = 3x.
Now, According to the question,
=> (3x+2.5) = 2.5 *(x + 2.5)
=> x = 7.5 years.

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

53. Simplify the below

5y-(4x+3y)-6x

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

5y-(4x+3y)-6x
= 5y-4x-3y-6x
= 2y-10x

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

54. A Student brought 4 1/3m of yellow ribbon, 61/6 m of red ribbons and 3 2/9m of blue ribbon to decorate his room. How many meters of ribbons didd he buy in all ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Length of yellow ribbon = 4 1/3 m = 13/3 m
Length of red ribbon = 6 1/6 m = 37/6 m
Length of blue ribbon = 3 2/9 m = 29/9 m
So, the total length of all 3 ribbons = (13/3 + 37/6 + 29/9) = (78+111+58)/18 = (247/18) = 13 13/18 m

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

55. In a group of 15 workers, 5 are good at both Plumping and woodwork, 3 workers are good only at woodwork, and 3 are not good at either of them. How many of them are good at Plumping?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

56. vijay weighed 65 1/2kg, He gained 1 2/5kg during the first week, 1 1/1 kg during the second week, but lost 5/16kg during the third week. What is his weight after the third week?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

After 3rd week his weight = (65 1/2 + 1 2/5 + 1 1/1 - 5/16)
By solving the above Answer will be 67 47/80 kg.

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

57. ( 517 * 517 * 517 + 483 * 483 * 483)/(517 * 517 - 517 * 483 + 483 * 483).

Find the result of this expression.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

(a^3+b^3) = (a+b)(a^2-ab+b^2)



so [(a+b)(a2-ab+b^2)] / (a^2-ab+b^2) = (a+b) => 517 + 483 = 1000.

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

58. If 3 numbers are in the ratio of 3:2:5 such that sum of their squares is equal to 186 what is the middle number?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Ratio & Proportion | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let the numbers are 3x, 2x, 5x
Now,
(3x)^2 + (2x)^2 + (5x)^2 = 1862
=> x^2 = 49
=> x = 7
middle number is 2x = 2 * 7 = 14

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

59. The cost price of a television is rs 2400 which is 20% below the market price if it is sold at a discount of 16% on the market price then find its market price, selling price and profit?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

CP = 2400
Let MP = x
So, MP = x * 80/100 = 2400
MP = x = 3000
SP = 3000 * 16/100 = 480+3000 = 2520
Profit = 2520 - 2400 = 120
Profit% = 120*100/2400 = 5

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

60. A rectangular park, 70m * 30m has two roads which are 5m wide one parallel to its length and the other to its breadth. How much will it costs to gravel the roads at rs 4 per sq.m?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Area of road parallel to the length= 70*5=350 sq.m.
Area of road parallel to the breadth=30*5=150 sq.m.
Total area of road=350+150=500 sq.m.
As these two road contains common area of 5*5=25 sq.m,
so subtract once this common area, so actual area of road = 500-25 = 475
Cost to gravel @ 4 Rs./sq.m.= 475*4 = 1900 Rs.

Submit Your Solution

Tags: iGate

Here is the list of questions asked in iGate Aptitude Test Question with Answers iGate Mock Test page 6. Practice iGate Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview iGate Online Test Questions to crack iGate written round test. Overall the level of the iGate Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of iGate