Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: iGate

Company: iGate

Total Qs: 355+

Website: http://www.igate.com

Total View: 11.94K


Not Attempted

11. A number lying between 1000 and 2000 is such that on division by 2, 3, 4,5,6,7 and 8 Leavers remainders 1, 2, 3, 4, 5,6and 7 respectively. The number is

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

LCM(2,3,4,5,6,7,8)= 1680
2-1=3-2=4-3=...=8-7=1
So, the number = 1680-1 = 1679

Submit Your Solution

Tags: iGate


Not Attempted

12. 35% of 30 = 25% of?+1

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

35% of 30 = 25% of x + 1
35/100 * 30 = 25/100 * x + 1
7/20 * 30 = x/4 + 1
21/2 = x+4/4
21 = x+4/2
42=x+4
x = 38

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

13. Which of the following says the same thing as "X is divisible by Y"?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

X is a multiple of Y
Because if we take X as 6 and Y as 3,
then we can easily see that X consists of 3 and 2 which undoubtedly means that X is a multiple of 3 that is Y.

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

14. Change 101010two to base ten.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Logarithm | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

(101010) base2 = (1*2^5 + 0*2^4 + 1*2^3 +0*2^2 + 1*2^1 + 0*2^0) 10 = (42) base10

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

15. In how many ways can the letters of the word "COLLEGE" be arrange, such that its vowels do not come together

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Total no.of words COLLEGE can be arranged in 7!/2!*2!=1260
Vowels OEE come together = CLLG(OEE) = 5!/2!*3!/2! = 60*3 = 180
Vowels do not come together = (1260-180) = 1080

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

16. Pick out the most effective word from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

Although he puts in________ of overtime and takes few holidays, he ________ cannot support his family.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Selecting Words | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

17. Fill the blank with suitable "Preposition":

When we get ready for dinner, I have to take my books__________ the table.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Selecting Words | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

18. Fill the blank with suitable "Preposition":

You are supposed to take this medicine and you will ged rid ________ the bad cold.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Selecting Words | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

19. In the question below, there is a sentence of which some parts have been jumbled up. Rearrange these parts which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence. Choose the proper sequence.

P:Is he orchestrating the Taliban protests to consolidate his own position at home, or is he driven by the dear that he could lose support if he tried to curb their activities.
Q:If it is the former; then he is banking on the US 'limitations' in dealing with an army-ruled nuclear Pakistan.
R:The targeting of American establishments is Islamabad has raised questions about the role of Pakistan's chief executive General Pervez Musharraf.
S:If it is the latter, then if indicates Pakistan's inability to prevent the resurgence in militancy that it has itself been nurturing across its eastern and western borders.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Ordering of Sentences | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: iGate

Not Attempted

20. In the question below, there is a sentence of which some parts have been jumbled up. Rearrange these parts which are labelled P, Q, R and S to produce the correct sentence. Choose the proper sequence.

P: As a result the non-stop tensions and anxieties at work often result in health-related problems.
Q: The truth is we cannot change the world of work.
R: We spend at least half our waking hours at work.
S: We have therefore to take charge and transform the way in which we respond to our work environment.
T: So how can we control these problems and perform at work?
U: However, we can change the way we feel and deal with various situations.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Ordering of Sentences | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: iGate

Here is the list of questions asked in iGate Aptitude Test Question with Answers iGate Mock Test page 2. Practice iGate Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview iGate Online Test Questions to crack iGate written round test. Overall the level of the iGate Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of iGate