Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: Infosys


Not Attempted

1. A train traveling at 72 kmph crosses a platform in 30 seconds and a man standing on the
platform in 18 seconds. What is the length of the platform in meters?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Trains | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

Infosys 

Not Attempted

2. A shopkeeper allows a discount of 10% on the marked price and still gains 17% on the whole. Find at what percent above the cost price did he mark his goods.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Lets assume the cost price = Rs. 100.
So SP = 117 (Given gain 17% on the whole.)
Lets assume the marked price = Rs. x
So, 90% of x = 117 (10% discount on marked price)
=> 90/100 * x = 117
=> x = 130
So, shopkeeper marked his goods 30% above the CP.

Submit Your Solution

Tags:

Infosys 

Not Attempted

3. The ratio between the perimeter and the breadth of a rectangle is 5 : 1. If the area of the rectangle is 216 sq. cm, what is the length of the rectangle?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

As per the question:
(Perimeter of rectangle)/Breadth of rectangle) = 5/1
=> 2(l + b)/b = 5/1
=> 2l + 2b = 5b => 3b = 2l =>
b = (2/3)l ----------(1)
Area of rectangle = 216 cm^2
So, l x b = 216
put the value of b from eq. (1).
=> l * (2/3)l = 216 .
l*l = 324 or l^2 = 324
So, l = 18 cm.

Submit Your Solution

Tags:

Infosys 

Not Attempted

4. Two ships are sailing in the sea on the two sides of a lighthouse. The angle of elevation of the top of the lighthouse is observed from the ships are 30 degree and 45 degree respectively. If the lighthouse is 100 m high, the distance between the two ships is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Height and Distance | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

Infosys 

Not Attempted

5. A merchant has 1000 kg of sugar, part of which he sells at 8% profit and the rest at 18% profit. He gains 14% on the whole. The quantity sold at 18% profit is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Alligation or Mixture | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Profit on 1st part Profit on 2nd part:
8% 18%
\ /
Mean Profi 14%
/ \
4 6
Ratio of 1st and 2nd parts = 4 : 6 = 2 : 3
Quantity of 2nd kind = (3/5 ) * 1000 kg = 600 kg

Submit Your Solution

Tags:

Infosys 

Not Attempted

6. Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. What are the marks obtained by them?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Lets assume first student secured x marks.
So second student will secured (x + 9).
Sum of both students marks = x + (x + 9) = (2x + 9)
As per Question, (x + 9) was 56% of the sum of their marks.
So, (x+9) = 56/100(2x+9)
=> (x+9) = 14/25(2x+9)
=> 25x + 225 = 28x + 126
=> x = 33.
So, (x + 9) = 33 + 9 = 42
Hence, their marks are 33 and 42 respectively.

Submit Your Solution

Tags:

Infosys 

Not Attempted

7. If log(base 10) 5 + log(base 10)(5x + 1) = log(base 10)(x + 5) + 1, then x is equal to:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Logarithm | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Given log(base 10) 5 + log(base 10)(5x + 1) = log(base 10)(x + 5) + 1
=> log(base 10) 5 + log(base 10)(5x + 1) = log(base 10)(x + 5) + log(base 10) 10
Hint: log (base Z)Z = 1
=> log(base 10)[5 (5x + 1)] = log(base 10) [10(x + 5)] ------ (Point to Remember.)
=> 5(5x + 1) = 10(x + 5)
=> 5x + 1 = 2x + 10
=> x = 3

Submit Your Solution

Tags:

Infosys 

Not Attempted

8. From a pack of 52 cards, two cards are drawn together at random. What is the probability of both the cards being kings?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume the sample space = S
Then, n(S) = 52C2 = (52 x 51)/(2x1) = 1326
Let E = event of getting 2 kings out of 4
=> n(E) = 4C2 = (4 x 3)/(2 x 1) = 6
=> P(E) =n(E)/n(S) =6/1326 = 1/221

Submit Your Solution

Tags:

Infosys 

Not Attempted

9. How many three digit numbers abc are formed where at least two of the three digits are same.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Total 3 digit numbers = 9 x 10 x 10 = 900
Total number of 3 digit numbers without repetition = 9 x 9 x 8 = 648
So, the number of three digit numbers with at least one digit repeats = 900 - 648 = 252.

Submit Your Solution

Tags:

Infosys 

Not Attempted

10. Find the missing term of the series:-
2,5,10,17,?,41

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Number Series | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

2+3=5, 5+5=10, 10+7=17,
So, the next prime number is 11
so,17+11=28.
and, 28+13=41

Submit Your Solution

Tags:

Infosys 

Here is the list of questions asked in Infosys model papers for freshers Infosys online test questions. Practice Infosys Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Infosys Online Test Questions to crack Infosys written round test. Overall the level of the Infosys Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Infosys