Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: Accenture

Company: Accenture

Total Qs: 103+

Website: https://www.accenture.com

Total View: 36.69K


Not Attempted

81. Two guys work at some speed. After some time one guy realises he has done only half of the other guy completed which is equal to half of what is left So how much faster than the other is this guy supposed to do to finish with the first.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

If x is the part of task this is completed then,
1st has done work = (1 - x)/4
and 2nd has done work = (1- x)/2
So 2nd will have to increase his speed by 2 times.

Submit Your Solution

Tags: Accenture


Not Attempted

82. A teacher can divide her class into groups into groups of 5,13 and 17. What is the smallest possible strength of the class?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: H.C.F and L.C.M | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

For smallest possible class strength, we consider LCM of the given numbers. So LCM (5, 13, 17) = 1105.

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

83. If the radius of a circle is increased by 20% then the area is increased by:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let say radius = ?r^2 = ?10^2 = 100?
New radius = 10 * 120% = 12
New area = ?12^2 = 144?
Increment = [(144??100?)/100?]*100 = 44%

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

84. A box contains 90 bolts each of 100 gm and 100 bolts each of 150 gm. If the entire box weighs 35.5 kg., then the weight of the empty box is :

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Lets assume the weight of Empty box = x Kg.
90 * 0.100 + 100 * 0.150 + x = 35.5
Then x = 10.5 kg

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

85. The average age of 10 members of a committee is the same as it was 4 years ago, because an old member has been replaced by a young member. Find how much younger is the new member?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume the average of all 10 members 4 years ago = x years.
After 4 years, 10 members age increases by 10*4 = 40 years.
Conditon given: There is no change in the average as a person is replaced by an younger one.
=> The younger one age is 40 years less than the old one.

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

86. When Raja was born, his father was 32 years older than his brother and his mother was 25 years older than his sister. If Raja's brother is 6 years older than Raja and his mother is 3 years younger than his father, how old was Raja's sister when Raja was born?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Ages | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Given, Raja's brother 6 year old when Raja was born.
His father's age = 32 + 6 = 38 year
His mother's age = 35 year
His sister age = (35 -25) = 10 years

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

87. A class consists of 100 students, 25 of them are girls and 75 boys; 20 of them are rich and remaining poor; 40 of them are fair complexioned. The probability of selecting a fair complexioned rich girl is

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

The probability of selecting girl is: 25/100 = 1/4
The probability of selecting rich is: 20/100 = 1/5
The probability of selecting fair complexioned is: 40/100 = 2/5
Three are independent:
So, probability of rich and fair complexioned girl is = (1/4) *(1/5)* (2/5) = 1/50

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

88. If one-third of one-fourth of a number is 15, then three-tenth of that number is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Lets assume number = x
so, 1/4(1/3 x ) = 15
=> x = 180
so three-tenth of that number = 3/10 * 180 = 54

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

89. 100 oranges are bought at the rate of Rs. 350 and sold at the rate of Rs. 48 per dozen. The percentage of profit or loss is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

C.P. of 100 orange=350



S.P. of 12 is 48 i.e, 4 of each now of 100 will be 400



So profit = 400 - 350 = 50



Profit = profit * 100% cp = 100/7% gain

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

90. There are two bags A and B. A contains 6 red flowers and 3 pink flowers. where as bag B contains 2 red flowers and 7 pink flowers. One flower is chosen from a bag randomly. What is the probability that the flower chosen is pink?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Given Bag A contain 6 red & 3 pink => total ball = 9
Bag B contain 2 red & 7 pink => total ball = 9
Probability of picking 1 pink from bag A = 3/9
Probability of picking 1 pink from bag B = 7/9
Total = 3/9 + 7/9 = 10/9
And probability of selecting a bag is 1/2
So, probability of choosing a pink flower = [(1/2)* (10/9)] = 5/9

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Here is the list of questions asked in Accenture Aptitude Test Question with Answers Accenture Mock Test page 9. Practice Accenture Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Accenture Online Test Questions to crack Accenture written round test. Overall the level of the Accenture Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Accenture