Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: Accenture

Company: Accenture

Total Qs: 103+

Website: https://www.accenture.com

Total View: 26.43K


Not Attempted

71. A car starts from rest and accelerates uniform upto speed 90 km/hrs in 5 sec. Total distance covered by car in this time will be

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Speed of car at last instant of given interval
= 90*5/ 18 m/s = 25 m/s
so average speed = 0+25 / 2
Therefore distance = 5 * 25/2 = 125/2 = 62.5 m

Submit Your Solution

Tags: Accenture


Not Attempted

72. In a bid two firms A and B competing against each other.If the probability of bid amount quoted by B being lower than that of A is 0.8 and if it is known that the bid is won by the ones who quotes the lowest price,what is the probability that A wins the bid?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Probability of 'a' biding lower than 'b' = 1 - 0.8 = 0.2
so probability of wining of 'a' = 0.2

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

73. If a man reduces the selling price of a fan from 400 to 380 his loss increases by 20% .What is the cost price of fan ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Lets assume the cost price = x.
So, initial loss = (x - 400).
Given, 20% ( x - 400) = 20
=> (x - 400) = 100
=> x = 500

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

74. A piece of ribbon 4 yards long is used to make bows requiring 15 inches of ribbon for each. What is the maximum number of bows that can be made?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

1 yard = 3 feet = 3*12 = 36 inches
4 yard = 4*36 = 144 inches
The maximum number of bows will be 4 yards divided by 15 inches = 144/15 = 9.6

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

75. Q is as much younger than R as he is older than T. If the sum of the ages of R and T is 50 years, what is definitely the difference between R and Q's age?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

As per question R > Q > T
So, R - Q = Q - T and R + T = 50
By solving above 2 condition.
=> Q = 25
As the difference between R & Q and Q & T is same
So it is 25 years

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

76. In an exam, Ajith, Sachu, Karna, Saheep and Ramesh scored an average of 39 marks. Saheep scored 7 marks more than Ramesh. Ramesh scored 9 fewer than Ajith. Sachu scored as many as Saheep and Ramesh scored. Sachu and Karna scored 110 marks between them. If Ajith scores 32 marks then how many marks did Karna score?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume marks of Ajith, Sachu, Karna, Saheep and Ramesh respectively u, v, w, x, y
So, as per the question:
z+7=x ---(i)
u- 9=z ---(ii)
x+ z=v ---(iii)
v+w=110 ---(iv)
Given, u=32 ---- (v)
By solving eq. (i), (ii), (iii), (iv) and (v)
w=57

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

77. Silu and Meenu were walking on the road. Silu said,

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Logical Problems | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Given that Meenu weighs 29 Kgs plus half of her own weight.
It means that 29 Kgs is the other half. So she weighs 58 Kgs.
Solving mathematically, let's assume that her weight is A Kgs.
A = 29 + A/2
2*A = 58 + A
A = 58 Kgs.

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

78. A man purchased a watch for Rs.400 and sold it at a gain of 20% of the selling price. The selling price of the watch is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Given Cost price of watch = 400
and Gain% = 20%
Gain = 400 * 20/100 = 80
Cost price = (400 + 80) = 480

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

79. A new apartment complex purchased 60 toilets and 20 shower heads. If the price of a toilet is three times the price of a shower head, what percent of the total cost was the cost of all the shower heads?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Lets assume the cost of shower head = x.
So,cost of the toilet = 3x.
Total cost of 60 toilets and 20 shower heads = 60 * 3x + 20* x = 200x
So shower heads cost as a percentage of total cost = (200x/20x)% = 10%

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

80. A two-digit number is such that the product of the digits is 8. When 18 is added to the number, then the digits are reversed. The number is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Check the options, by subtracting 18 from each option for getting reverse number.
42 - 18 = 24 (which is in reverse)

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Here is the list of questions asked in Accenture Aptitude Test Question with Answers Accenture Mock Test page 8. Practice Accenture Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Accenture Online Test Questions to crack Accenture written round test. Overall the level of the Accenture Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Accenture