Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: Accenture

Company: Accenture

Total Qs: 103+

Website: https://www.accenture.com

Total View: 26.44K


Not Attempted

61. find the numbers between 100 to 400 which is divisible by either 2,3,5,7..

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: H.C.F and L.C.M | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

LCM of 2,3,5,7=210

Submit Your Solution

Tags: Accenture


ShortCut
Not Attempted

62. In a mixture of petrol and kerosene, petrol is only 99 litres. If this same quantity of petrol would be presented in another mixture of petrol and kerosene where total volume would be 198 litres less than the actual mixture then the concentration of petrol In the present mixture would have been 13.33% point less than that. What is the concentration of petrol in actual mixture?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Alligation or Mixture | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Lets assume amount of petrol = x
So, (x*100)/198=13.33
x=26.3934
Now same amount of petrol is in 99 liters also.
so the percentage in actual mixture is
(26.3934*100)/99 =26.66%

ShortCut By :: RAKESH RAWAT

Ans=20%
(99/(t-198))*100 - (99/t)*100= 13.33
on solving t=495
so in actual mixture, conc of petrol= 99/495*100= 20%

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

63. In a election between two candidate 10% of votes were invalid winner got 70% of valid votes and was elected by a majority of 900 votes. find the total number of votes?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Lets assume votes = x
valid votes are 0.9x,
Given 70% of 0.9x is 900 more than 30% of 0.9x,
=> 0.9*0.7-900=0.3*0.9x
=> x=2500

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

64. log base 12 144p=3 then p= ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Logarithm | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

log base 12 144p=3
=> 144p=12^3
=> 144p=12^2 *12
=> 144p=144*12
=> p=12

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

65. 3 men and 8 women complete a task in same time as 6 men and 2 women do. How much fraction of work will be finished in same time if 4 men and 5 women will do that task.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Chain Rule | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

3M + 8W = 6M + 2W ---------(1)
solving this we get
M = 2W
Therefore 3M + 8W = 14W
4M + 5W =13W
=>fraction of work is 13/14

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

66. The sum of ages of suresh and his father is 78 years.6 years hence father's age will be twice of suresh's age. Find present age of father.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Ages | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume suresh age = x years.
So, father age = (78-x) years.
Condition : 6 years hence
2* (x + 6) = (78 - x + 6)
=> 2x + 12 = 84 - x
=> 3x = 72
x = 24 years.
Father age = 78 - 24 = 54 years.

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

67. In this question A^B means A raised to the power of B Start with the integers from 1 to 10^2012. Replace each of them by the sum of its digits to get a string of 10^2012 numbers. Keep doing this until you get 10^2012 single digit numbers. Let m be the number of 1's and n be the number of 2's. Then m - n

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

We divide all the numbers into groups of 9. (1 to 9), (10 to 18).....
Now when we divide each term in the first group by 9, we get 1, 2, 3 ..0 as remainders. Now digit sum is nothing but finding remainder when a number is divided by 9. So the last term, 10^2012 gives remainder 1 when divided by 9. So there is one "1" extra than 2's.

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

68. Two trains A and B start simultaneously from stations X and Y towards each other respectively. After meeting at a point between X and Y,train A reaches station Y in 9 hours and train B reaches station X in 4 hours from the time they have met each other. If the speed of trainA is 36 km/hr, what is the speed of train B?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Trains | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Naming the trains as A and B. Then,
(A's speed) : (B's speed) = (b : a)^.5
where b and a is the time taken by trains B and A, to reach their destination after they meet.
hence,
36/B's speed = (4: 9)^.5
=> B's speed = 54km/hr

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

69. Five different roads join a village to nearby city. The no. of different ways in which a person can go to town and come back is ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

If we choose 1st road, To come back we have 5 ways..
similarly for 2nd,3rd,4th,5th road.
so total ways = 5+5+5+5+5 = 25 ways

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

70. Which of the following values of 'n' satisfies the in-equality n2 - 24n + 143 < 0?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

n^2 - 24n + 143 < 0
=> (n-11)(n-13) < 0
=> 11 < n < 13

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Here is the list of questions asked in Accenture Aptitude Test Question with Answers Accenture Mock Test page 7. Practice Accenture Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Accenture Online Test Questions to crack Accenture written round test. Overall the level of the Accenture Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Accenture