Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: Accenture

Company: Accenture

Total Qs: 103+

Website: https://www.accenture.com

Total View: 26.44K


Not Attempted

31. Let 13 and 273 are the HCF and LCM of two numbers respectively, and if one of them is less than 140 and greater than 60 then what will be that number?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: H.C.F and L.C.M | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let two numbers be ah and bh.
As h is 13, we get the numbers as 13a, 13b.
LCM = 13ab.
So 13ab = 273
=> ab = 21.
So a = 7 or 3.
One of this number is 39 or 91. Given that the number is greater than 60, we take 91 as the required number.

Submit Your Solution

Tags: Accenture


Not Attempted

32. In an exam, Ajith, Sachu, Karna, Saheep and Ramesh scored an average of 39 marks. Saheep scored 7 marks more than Ramesh. Ramesh scored 9 fewer than Ajith. Sachu scored as many as Saheep and Ramesh scored.Sachu and Karna scored 110 marks them. If Ajith scores 32 marks then how many marks did Karna score?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume marks of Ajith, Sachu, Karna, Saheep and Ramesh respectively u, v, w, x, y
So, as per the question:
z+7=x ---(i)
u- 9=z ---(ii)
x+ z=v ---(iii)
v+w=110 ---(iv)
Given, u=32 ---- (v)
By solving eq. (i), (ii), (iii), (iv) and (v)
w=57

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

33. The average number of visitors of a library in the first 4 days of a week was 58. The average for the 2nd, 3rd, 4th and 5th days was 60.If the number of visitors on the 1st and 5th days were in the ratio 7:8 then what is the number of visitors on the 5th day of the library?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

If number of visitors on 1st, 2nd, 3rd, 4th & 5th day are a, b, c, d & e respectively, then
a+b+c+d=58*4=232 ----(i)
b+c+d+e=60*4=240 ----(ii)
Subtracting eq. (i) from (ii)
e-a=8 ---(iii)
Given, a/e=7/8 ---(iv)
So from eq. (iii) & (iv)
a=56, e=64

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

34. Find the smallest number which leaves 22,35, 48 and 61 as remainders when divided by 26, 39, 52 and 65 respectively.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

26-22=4
39-35=4
52-48=4
65-61=4
LCM of (26,39,52,65)=780
So smallest number = (780-4) = 776

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

35. A constructor estimates that 3 people can paint Mr. khans house in 4 days. If he uses 4 people instead of 3,how long will they take to complete the job?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Chain Rule | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Lets assume day required to complete the job = x day

Men Day
---------------------
3(u) 4(d)
4 x
x/4 = 3/4
=> x = 3 days.

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

36. In a party attended by 11 persons, each clinch their glass with every other. How many glass clinches?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Total no. of person = 11
Total no. of glass clinches = n(n-1)/2
=11*10/2 = 55

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

37. Two circles touch each other externally. The distance between their centres is 14 cm and the sum of their areas is 130 cm^2. Find their radii.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Lets assume the radius of 1st circle = x cm.
so, the radius of 2nd circle = (14-x)cm.

(pi*x*x)+(pi*(14-x)*(14-x))=130
By solving above eq.
x = 11 or 3

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

38. A vessel is filled to its capacity with pure milk. Ten litres are withdrawn from it and replaced by water. This procedure is repeated again. The vessel now has 32 litres of milk. Find the capacity of the vessel (in litres).

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Alligation or Mixture | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Lets assume the capacity of the vessel = x litres.
x (1- 10/x)^2 = 32
x^2 +100-20x = 32x
x^2 +100 - 52x= 0
x^2 - 50x - 2x + 100 = 0
=> (x-2) (x-50) = 0
=> x=2 & x=50
As 10 litres is withdrawn so vessel capacity will be 50 litres.

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

39. Two pipes can fill a tank in 10 hours and 12 hours respectively while a third, pipe empties the full tank in 20 hours. If all the three pipes operate simultaneously, in how much time will the tank be filled?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Pipes & Cistern | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Given, All the pipes are operate simultaneously
=> Tank filled in 1 hrs = 1/10+1/12-1/20 = 16/120 = 2/15
So, time taken to fill the tank = 15/2 = 7.5 hrs.

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

40. If the sales tax reduced from 3 1/2% to 3 1/3%, then what difference does it make to a person who purchases an article with market price of Rs. 8400 ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Tax reduced from 3 1/2 or 7/2% to 3 1/3% or 10/3%.
So, the difference in tax = (7/2 - 10/3)% = 1/6%.
=> 1/6 % of Rs. 8400 = 8400*1/6% = 8400* (1/6 * 1/100) = Rs. 14.

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Here is the list of questions asked in Accenture Aptitude Test Question with Answers Accenture Mock Test page 4. Practice Accenture Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Accenture Online Test Questions to crack Accenture written round test. Overall the level of the Accenture Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Accenture