Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: Accenture

Company: Accenture

Total Qs: 103+

Website: https://www.accenture.com

Total View: 20.94K


Not Attempted

21. Three runners A, B and C run a race, with runner A finishing 12 meters ahead of runner B and 18 meters ahead of
runner C, while runner B finishes 8 meters ahead of runner C. Each runner travels the entire distance at a constant
speed. What was the length of the race?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Races and Games | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Lets assume distance of race = x mtrs.
Then when A finishes x m , B has run (x- 12)mtrs and C has run (x-18) mtrs.
=> at this point B is 6 m ahead of C. Now to finish race b needs to run another 12 m,
=> he runs another 12 m. when B finishes race he is 8 m ahead of C.
so last 12 m B has run, C has run 10 m.as speeds are constant,
=> x-12/ x-18 = 12/10 => x = 48 mtrs.

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

22. If 20 men or 24 women or 40 boys can do a job in 12 days working for 8 hours a day, how many men working with 6 women and 2 boys take to do a job four times as big working for 5 hours a day for 12 days?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Amount of work done by 20 men = 24 women = 40 boys

i.e 5man = 6 woman = 10 boys. -----------------(i)

According to the 1st condition, 5 men can do a job in 12 days working for 8 hours a day.

Required :- how many more men are required to work with 6 women and 2 boys.

Let the required number of men be M.

According to the given information,

=>(5 x 12 x 8 )/1=[(M + 5 + 1) x 5 x 12 ]/4. ( 6 women= 5men & 2 boys =1 men)

=>32= M + 6.

=>M=26.

Hence, 26 men are working with 6 women and 2 boys.

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

23. Nitish sold his watch and sunglasses at a loss of 4% and gain of 4% respectively for 2600 to Kamal. Kamal sold the same sun glasses and watch at a loss of 4% and gain of 4% respectively for 2700. The price of watch and sun glasses to Nitish were.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume the CP of watch = Rs x
and sunglasses = Rs y.
2600=96x/100 + 104y/100
2700= 104x/100 + 96y/100
By solving,
y=700
x=1960

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

24. A sum of money triples itself at compound interest in 3 years. In 9 years it will be

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Compound Interest | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

p(1+ r/100) ^n=ci
p(1+r/100) ^ 3=3p
(1+r/100) ^3=3 , p(1+r/100) ^9=p(3)^3 = 27 times

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

25. The Value of log8(64) - log64(4096) is

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Logarithm | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

log8 (64)-log64(4096)
log8 (8^2)-log 64(64^2) = 2 - 2 = 0

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

26. A man purchased a waten for Rs. 400 and sold it at a gain of 20% of the selling price. The selling price of the watch is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

S.P =((100+ GAIN%)/100) *C.P
= (120/100 ) *400
= 480

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

27. How many ways word "ORANGE" can be arranged, In which vowels are not together

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

6!-4!*3!=576

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

28. The age of the grand father is the sum of his three grandsons.The second is 2 year younger than first one and the third one is 2 year younger than the second one. Then what will be the age of the grandfather?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume second grandson = x year.
So, first grandson age = (x+2) year ,
third grandson = (x-2) year
So, x+2+x+x-2=3x
i.e grandfather age is 3 times as older as his second grandson

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

29. Two urns contain respectively 2 red 3 white and 3 red,5 white balls.One ball is drawn at random from the first urn and transferred into the second.A ball is now drawn from the second urn and it turns out to be red. What is the probability that the transferred ball was white?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

According to baye's theorem:
p(no of way to drawn a ball from 2nd urns is red and ball transferred from 1 urns)=(3c1/5c1)*(3c1/9c1)=9/45
Total=(2c1/5c1)*(4c1/9c1)+(3c1/5c1)*(3c1/9c1)=17/45
so probability=9/45/17/45=9/17;

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Not Attempted

30. Rishab starts for a weeding venue at 6:00 pm and drives at a speed of 60km/hr. Ramesh starts for the same venue at 6.30 pm,and drives at a speed of 75km/hr. When will both reach the venue,provided they reach at the same time.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Accenture

Here is the list of questions asked in Accenture Aptitude Test Question with Answers Accenture Mock Test page 3. Practice Accenture Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Accenture Online Test Questions to crack Accenture written round test. Overall the level of the Accenture Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Accenture