Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: Accenture


Not Attempted

1. When a number is divided by 13, the remainder is 11. When the same number is divided by 17, then remainder is 9. What is the number ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

x = 13p + 11 and x = 17q + 9

Submit Your Solution

Tags:

Accenture Adobe Amazon 

Not Attempted

2. A' and 'B' complete a work togather in 8 days.If 'A' alone can do it in 12 days.Then how many day 'B' will take to complete the work?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

A & B one day work = 1/8
A alone one day work = 1/12
B alone one day work = (1/8 - 1/12) = ( 3/24 - 2/24)
=> B one day work = 1/24
so B can complete the work in 24 days.

Submit Your Solution

Tags:

Accenture Adobe Alcatel-Lucent Aricent Amazon Wipro Global Edge 

Not Attempted

3. If A alone can do a piece of work in 8 days and B alone can do the same work in 12 days. How many days A and B required to finish the same work if they work togather?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

A alone one day work = 1/8
B alone one day work = 1/12
Both A and B one day work = (1/8 + 1/12) = (3/24 + 2/24)
= 5/24
so A and B together finish the work in 24/5 day
or 4 4/5 days.

Submit Your Solution

Tags:

Broadcom Ltd Accenture Adobe Amazon Global Edge 

Not Attempted

4. A can finish a piece work in 18 days and B can do the same work in half the time taken by A. So if they working together, what part of the same work can finished in a day?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

First find the 1 day work of both (A & B)
A's 1 day's work = 1/18
and
B's 1 day's work = 1/9 (B can do work in half time)
(A + B)'s 1 day's work = (1/18+1/9)
= (1+2)/18 = 3/18 = 1/6
so A & B together can do 1/6 of work in 1 day.

Submit Your Solution

Tags:

Accenture Global Edge 

Not Attempted

5. The cost price of an article ls 80% of its marked price for sale. How much percent does the trades-man gain after allowing a discount of 12%?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

C.P. of the article = Rs. 100

So Marked price = (100*100)/80 = Rs. 125
SP after the discount = Rs.(125*88)/100 = Rs. 110

therefore Gain percent = 10

Submit Your Solution

Tags:

Accenture 

Not Attempted

6. If 6 is subtracted from the present age of Ritu and the remainder is divided by 6, then the present age of Sheema is obtained. If Sheema is 4 years younger to raju whose age is 12 years, then find the age of Ritu

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Ages | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume Ritu present age = x years
so sheema age = (x-6)/6 years

As per question:
sheema age [(x-6)/6 + 4] = 12
(x-6)/6 = 12 - 4
=> (x-6)/6 = 8
=> x - 6 = 48 => x = 54

So Ritu age = 54 years.

Submit Your Solution

Tags:

Accenture 

Not Attempted

7. A car averages 55 mph for the first 4 hours of a trip and averages 70 mph for each additional hour. The average speed for the entire trip was 60 mph. How many hours long is the trip?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets assume additional hours = x hrs.
So total No. hours in journey = (4+x)
[(55*4)+(70*x)]/(4+x)=60 =>
=>x=2
Therefore, Total No. of hrs. in Journey = (x+4) = 6 hrs.

Submit Your Solution

Tags:

Accenture 

Not Attempted

8. 2 boxes, 32 black n 31 red balls the probability of getting black ball is maximum. The maximum probability is

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

Accenture 

Not Attempted

9. A ball dropped from H height and moves 80% of height each time. Total distance covered is

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: progressions | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

First time distance= H
Second time = 80H/100 = 4H/5
similarly third time 80% of 4H/5 = H(4^2)/(5^2)
and so on..
This will lead to infinite terms of geometric progression
i.e H+2*4H/5+2*16H/25..
So, Sum = H+ 2*4H/(5(1-4/5)) = 9H

Submit Your Solution

Tags:

Accenture 

Not Attempted

10. At 10:00 am 2 trains started travelling towards each other from station 287 miles apart they passed each other at 1:30 pm the same dayy .if average speed of the faster train exceeded by 6 miles /hr what is speed of faster train in miles/hr:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Trains | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Lets assume the speed of slower train = x miles/hrs.
So, speed of faster train is = (x+6) miles/hrs.
Given, passed each other at 1:30 PM i.e after 3 1/2 hrs.
Both train travelling towards each other so total relative speed = x+(x+6) = (2x+6)
So, 287/(2x+6) = 7/2 => 574 = 14x + 42
=> 14x = 542 => x = ~38

So spee of faster train = (x+6) miles/hrs. = 44 miles/hrs.

Submit Your Solution

Tags:

Accenture 

Accenture written test is conducted by aspiring minds. The test had 3 sections i.e Quantitative Aptitude, Logical Reasoning and Verbal Ability. Practice Accenture Aptitude Questions with Solutions and take Q4Interview Accenture Online Test Questions to crack Accenture Online Aptitude Test. Overall the level of the Accenture Written Test Papers is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round i.e Group Interview. So prepare well for this round