Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: Global Edge


Not Attempted

1. In each of the following questions find out the alternative which will replace the question mark.
Ornithologist : Bird :: Archealogist : ?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Analogy | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

As Ornithologist is a specialist of Birds similarly Archealogist is a specialist of Archealogy.

Submit Your Solution

Tags:

Global Edge 

Not Attempted

2. A 600m long train is running at 73 Kmph. How much time Train will take to cross an electric pole?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Trains | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Formula Used: Time = ( Distance / Speed)
As all the option given in sec., so convert the train speed (Kmph) in to mps multiply by 5/18
speed (mps) = 73 * 5/18
Time = 600 / (73 * 5/18)
= (600 * 18 )/(73 * 5) sec
= (10800 / 365)
Time take by Train = 29.58Sec

Submit Your Solution

Tags:

Global Edge 

Not Attempted

3. A 120 m long train is running at 72 Kmph. How much time will it take to cross a man standing on the platform?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Trains | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Formula Used: Time = ( Distance / Speed)



As all the option given in sec., so convert the train speed (Kmph) in to mps multiply by 5/18



speed (mps) = 72 * 5/18 = 20 mps



Time = (120 / 20) sec = 6 sec



Time take by Train = 6 Sec.

Submit Your Solution

Tags:

Global Edge 

Not Attempted

4. Two trains 400m and 300m long run at the speeds of 50 kmph and 40kmph respectively in opposite Directions on parallel tracks. The time taken to cross each other?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Trains | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Trains are running in opposite Direction:
So need to find Length of two Trains = 300m + 400m = 700m

and Total Speed = 40 Kmph + 50 Kmph (Opposite Direction)
= 90 Kmph
so speed (m/sec) = 90 * 5/18 m/sec = 25 m/sec
Formula Used: Time = Distance/Speed

Time = 700/ 25 sec
Time = 28 Sec

Submit Your Solution

Tags:

Global Edge 

Not Attempted

5. Two stations A and B are 110 km apart on a straight line. One train starts from A at 7 a.m. and travels towards B at 20 kmph. Another train starts from B at 8 a.m. and travels towards A at a speed of 25 kmph. At what time will they meet?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Trains | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let they meet x hours after 7 a.m.

Distance covered by A in x hours = 20x km.

Distance covered by B in (x - 1) hours = 25(x - 1) km.

So Total Distance
=> 20x + 25(x - 1) = 110
=> 45x - 25 = 110 => 45x = 135
=> x = 3.
As They meet x hrs after 7 a.m. so they meet at 10 a.m.

Submit Your Solution

Tags:

Global Edge 

Not Attempted

6. Two trains are running at 40 km/hr and 20 km/hr respectively in the same direction. Fast train completely passes a man sitting in the slower train in 5 seconds. What is the length of the fast train?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Trains | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

As train are running in same direction
so Relative speed = (40 - 20) km/hr = 20 km/hr
= ( 20 x 5/18 ) m/sec = 50/9 m/sec.
Formula Used: Distance = Speed * Time
Now Length of Faster Train = ( 50/9 x 5 ) m = 250/9 m
= 27 7/9 m

Submit Your Solution

Tags:

Global Edge 

Not Attempted

7. A train moves past a telegraph post and a bridge 264 m long in 8 seconds and 20 seconds respectively. What is the speed of the train?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Trains | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Let the length of the train be x meters and its speed by y m/sec.

Then, x/y = 8 => x = 8y ----------- (1)

As per the question total distance = (x + 264) meters.
(x + 264)/20 = y
Put the value of x from equation 1.
=> 8y + 264 = 20y
=> y = 22.

Therefore Speed = 22 m/sec = ( 22 x 18 /5) km/hr = 79.2 km/hr.

Submit Your Solution

Tags:

Global Edge 

Not Attempted

8. An Athlete runs 200 metres race in 24 seconds. His speed is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Speed = (200/24) m/sec = 25/3 m/sec
convert m/sec to km/hr
(25/3 * 18/5) km/hr = 30 km/hr.

Submit Your Solution

Tags:

Global Edge 

Not Attempted

9. Albert is travelling on his cycle and has calculated to reach point A at 2 P.M. if he travels at 10 kmph, he will reach there at 12 noon if he travels at 15 kmph. At what speed must he travel to reach A at 1 P.M.?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Let's Assume the distance travelled Albert = x km.
Formula Used: Time = Distance/Speed
so (x/10 - x/15) = 2 hrs
=> (3x - 2x)/30 = 2 hrs.
=> (3x - 2x) = 60
x = 60 km.

Time taken to travel 60 km at 10 km/hr = 60/10 hrs = 6 hrs.
Formula Used: Speed = Distance/Time
So, Albert started 6 hours before 2 P.M. i.e @ 8 A.M.

Required speed = 60/5 kmph. = 12 kmph.

Submit Your Solution

Tags:

Global Edge 

Not Attempted

10. A person travelled by train for 1 hour at a speed of 50 kmph. He then travelled by a taxi for 30 minutes at a speed of 32 kmph to complete his journey. What is the average speed at which he travelled during the journey?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Total distance travelled in 1 hour
= 50 + (&frac; x 32) km
= 66 km
? Average speed = Total distance/Total time
= 66/(3/2) = 44 kmph.

Submit Your Solution

Tags:

Global Edge 

Here is the list of questions asked in Global Edge model papers for freshers Global Edge online test questions. Practice Global Edge Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Global Edge Online Test Questions to crack Global Edge written round test. Overall the level of the Global Edge Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Global Edge