Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: IBM

Company: IBM

Total Qs: 452+

Website: https://www.ibm.com/

Total View: 69.32K


Not Attempted

41. If log 27 = 1.431, then the value of log 9 is:

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: IBM


Not Attempted

42. The present worth of Rs. 1404 due in two equal half-yearly installments at 8% per annum simple interest is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simple Interest | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

43. In a 100 m race, A can beat B by 25 m and B can beat C by 4 m. In the same race, A can beat C by:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Races and Games | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

44. In a class, there are 15 boys and 10 girls. Three students are selected at random. The probability that 1 girl and 2 boys are selected, is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let's assume the sample space = S
and Event of selecting 1 girl and 2 boys = E

So, n(S) = Number ways of selecting 3 students out of 25 = 25C3
=> (25 * 24 * 23)/(3 * 2 * 1) = 2300.
n(E) = (10C1 * 15C2)
= 10 * [(15 * 14)/(2 * 1)] = 1050.
P(E) = n(E)/n(S) = 1050/2300 = 21/46.

Submit Your Solution

Not Attempted

45. The banker's gain on a sum due 3 years hence at 12% per annum is Rs. 270. The banker's discount is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Banker's Discount | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

46. If 3√5 + √125 = 17.88, then what will be the value of √80 + 6√5

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Square Root and Cube Root | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

3√5 + √125 = 17.88
=> 3√5 + √25√5 = 17.88
=> 3√5 + 5√5 =17.88
=> 8√5 = 17.88 => √5 = 2.235

√80 + 6√5
=> √16√5 + 6√5
=> 4√5 + 6√5
=> 10√5

So 10 * 2.235 = 22.35

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

47. A sum fetched a total simple interest of Rs. 4016.25 at the rate of 9 p.c.p.a. in 5 years. What is the sum?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simple Interest | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

48. A man buys Rs. 20 shares paying 9% dividend. The man wants to have an interest of 12% on his money. The market value of each share is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Stocks and Shares | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

49. What is the difference between the compound interests on Rs. 5000 for 1 1/2 years at 4% per annum compounded yearly and half-yearly?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Compound Interest | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

50. Excluding stoppages, the speed of a bus is 54 kmph and including stoppages, it is 45 kmph. For how many minutes does the bus stop per hour?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: IBM

Here is the list of questions asked in IBM Aptitude Test Question with Answers IBM Mock Test page 5. Practice IBM Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview IBM Online Test Questions to crack IBM written round test. Overall the level of the IBM Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of IBM