Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: IBM

Company: IBM

Total Qs: 452+

Website: https://www.ibm.com/

Total View: 69.32K


Not Attempted

31. Find the next term of the following series.
1370 , 1320 , 1070 , -180 ?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

1370,1320,1070,-180,?
1370-50*(5^0)=1320
1320-50*(5^1)=1070
1070-50*(5^2)=-180
-180-50*(5^3)=-6430.
So next occurrence in series will be -6430.

Submit Your Solution

Tags: IBM


Not Attempted

32. Find the next term of the following series.
32,0.2,160,15,0.5,30,28,0.7,?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Break the series as below
32,0.2,160 / 15,0.5,30 / 28,0.7,?
32 / 0.2 => 320/2= 160,
similarly for next
15 / 0.5 => 150/5 = 30
28 / 0.7 => 280/7 = 40

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

33. Find the next term of the following series.
3,8,12,48,29 ?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

1^2+2=3
2^2*2=8
3^2+3=12
4^2*3=48
5^2+4=29
6^2*4=144

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

34. Find the next term of the following series.
1,2,3,5,7,10,13,17,?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

In the given series find the difference between numbers.
1, 2 difference = 1
2, 3 difference = 1
3, 5 difference = 2
5, 7 difference = 2
7, 10 difference = 3
10, 13 difference = 3
13, 17 difference = 4
So next number will be 17 + 4 = 21

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

35. Find the next term of the following series.
21,24,25,26,22,25,26,?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

21 / 24,25,26 / 22 / 25,26 / 23
+1 in First sub-series

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

36. Find the next term of the following series.
2, 7, 36, 4, 14, 225, 6, 21, ?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

2, 7, 36, 4, 14, 225, 6, 21, ?
Break the above series as below
2, 4, 6 -------- (1)
7,14,21 -------- (2)
6^2, 15^2 ------- (3)
from (3) 6,15, diff is (+9) so it will 15+9 = 24
24^2 = 576

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

37. Find the next terms of the following series.
33,8,41,46,21,67,72,47,119,124,?,?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Arrange the series as below
(33,8,41),(46,21,67),(72,47,119),(124,?,?)
For each group:
33 - 8 = 25
33 + 8 = 41
Similarly for other groups
46 - 21 = 25
46 + 21 = 67
so for next occurrence
124 - 25 = 99
124 + 99 = 223

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

38. Find the next term of the following series.
21,22,24,27,31,?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option E

Explanation:

+1, +2, +3, +4, +5

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

39. Find the next term of the following series.
36,22,35,23,34,24,33,?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Break the series as below.
__,22,__,23,__,24,__,25
36,__,35,__,34,__,33,

Submit Your Solution

Tags: IBM

Not Attempted

40. Find the next term of the following series.
23,36,37,25,40,41,27,?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Series Completion | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

23 / 36,37 / 25 / 40,41 / 27 / 44
+3 in second sub-series

Submit Your Solution

Tags: IBM

Here is the list of questions asked in IBM Aptitude Test Question with Answers IBM Mock Test page 4. Practice IBM Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview IBM Online Test Questions to crack IBM written round test. Overall the level of the IBM Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of IBM