Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: Capgemini

Company: Capgemini

Total Qs: 212+

Website: https://www.capgemini.com

Total View: 68.23K


Not Attempted

51. During a given week A programmer spends 1/4 of his time preparing flow chart, 3/8 of his time coding and the rest of the time in debugging the programs. If he works 48 hours during the week, how many hours did he spend debugging the program?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Time taken for flow chart or coding=1/4 +3/8= 5/8 part
Remaining part of job 3/8 part spend in debugging the program
1 part of program he take 48 hour
=> 3/8 part of program take 18 hour.

Submit Your Solution

Tags: Capgemini


Not Attempted

52. The dimensions of a certain machine are 48" X 30" X 52". If the size of the machine is increased proportionately until the sum of its dimensions equals 156", what will be the increase in the shortest side?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

48+30+52=130, then 156-130=26

the "proportionately" in the shortest side means 30/130*26=6"

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

53. A tape manufacturer reduces the price of his heavy duty tape from Rs.30/- to Rs.28/- a reel and the price of a regular tape from Rs.24/- to Rs.23/- a reel. A computing center normally spends Rs.1440/- a month for tapes and 3/4 of this is for heavy duty tapes. How much will they save a month under the new prices?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Hd tape = (3/4)*1440 = 1080
Hd tape + Reg tape = 1440
(3/4)*1440 + Reg tape = 1440
SO, Reg tape = 360
HD tape = 1080
no. of reg tape = 360/24 = 15
no. of HD tape = 1080/30 = 36
For new price, Hd tape savings = (30-28) = 2
Reg tape savings = 24-23 = 1
Total savings = (36*2)+(15*1) = 87

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

54. A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Trains | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Speed = 54*5/18 m/sec = 15 m/sec.
Length of the train = (15 x 20)m = 300 m.

Let the length of the platform be x metres.

Then,(x+300)/36 = 15
x + 300 = 540
x = 240 m.

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

55. If I walk with 30 miles/hr i reach 1 hour before and if i walk with 20 miles/hr i reach 1 hour late. Find the distance between 2 points and the exact time of reaching destination is 11 am then find the speed with which it walks.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

the exact time is 11 am
then 30miles/ph reach it on 10am
20 miles/ph reach it on 12am
if they start walking in 6am
then 30m/ph-(10am-6am) 4h*30=120miles
20m/ph-(12am-6am) 6h*20=120miles

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

56. What was the difference in profit between 1983 and 1984?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Bar Charts | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Difference in profit between 1983 and 1984
= Rs. 20 Lakhs - Rs.10 lakhs =Rs.10 lakhs.

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

57. How many years was the income more than the average income of the given years?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Bar Charts | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Average income

=Rs. (30+50+40+60+60)/5 = Rs. 48 lakhs.

Hence the income was more than average income in the years 1983,1985, 1986

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

58. If the total income of the family is Rs. 75000, the expenditure on children's education is

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Pie Charts | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

59. What percentage of the income was spent on transport and other items?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Pie Charts | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Clearly 25o of income was spent on transport and other items.

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

60. Statements:
Some ants are parrots.
All the parrots are apples.

Conclusions:
All the apples are parrots.
Some ants are apples.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Syllogism | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Here is the list of questions asked in Capgemini Aptitude Test Question with Answers Capgemini Mock Test page 6. Practice Capgemini Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Capgemini Online Test Questions to crack Capgemini written round test. Overall the level of the Capgemini Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Capgemini