Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: Capgemini

Company: Capgemini

Total Qs: 212+

Website: https://www.capgemini.com

Total View: 68.24K


Not Attempted

41. A man owns 2/3 of the market research beauro business and sells 3/4 of his shares for Rs. 75000. What is the value of Business.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Partnership | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

3/4 of his share = 75000
so his share = 100000.
2/3 of business value = 100000
so total value = 150000

Submit Your Solution


Not Attempted

42. A computer printer produced 176,400 lines in a given day. If the printer was in operation for seven hours during the day, how many lines did it print per minute?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

For 24hrs, 176400
For one hr,176400/24=7350 lines
For 7 hrs,7350*7=51450
for one min,51450/(7*60)=122.5

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

43. From its total income, A sales company spent Rs.20,000 for advertising, half of the remainder on commissions and had Rs.6000 left. What was its total income?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Partnership | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let total income is X
X=20,000+(X-20,000/2)+6000
X-X/2=20,000-10,000+6000
X/2=16,000
X=32,000

Submit Your Solution

Not Attempted

44. On Monday a banker processed a batch of cheques, on Tuesday she processed three times as many, and on Wednesday she processed 4000 cheques. In the three days, she processed 16000 cheques. How many did she process on Tuesday?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

let monday be m
then tuesday=3m
and they have given wednesday as 4000 cheques
so total three days she processed 16000 cheques i.e
m+3m+4000=16000
4m+4000=16000
4m=12000
m=3000.
so she processed cheques on tuesday=3*3000=9000.

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

45. The cost of four dozen proof machine ribbons and five dozen accounting machine ribbons was Rs.160/-. If one dozen accounting machine ribbons cost Rs.20/-, what is the cost of a dozen proof machine ribbons?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Lets take proof machine as pm & accounting machine as am.
so, here 4 pm + 5 am=160
given that 1 am=Rs.20 then 5 am=20 x 5=100
substitute this in the above eqn,
now, 4 pm + 100 = 160
4 pm=160 -100
4 pm=60
1 pm=60/4=15

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

46. If a clerk can process 80 cheques in half an hour, how many cheques can she process in a seven and one half hour day?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

80 cheques in 1/2 hrs
So in 7.5 hrs she can process,
7.5*80/(1/2) = 1200

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

47. A milk vendor has 2 cans of milk. The first contains 25% water and the rest milk. The second contains 50% water. How much milk should he mix from each of the containers so as to get 12 litres of milk such that the ratio of water to milk is 3 : 5?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Alligation or Mixture | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Milk in 1 litre mixture in 1st can = 3/4 litre.
Milk in 1 litre mixture in 2n d can = 1/2 litre.
Milk in 1 litre final mixture = 5/8 litre.
By rule of alligation we have required ratio 5 : 8

3/4 1/2



\ /
(5/8)

/ \



1/8 : 1/8

Therefore ratio of two mixtures =1/8:1/8=1:1
So, quantity of mixture taken from each can =(1/2)*12= 6 litres

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

48. The average length of three tapes is 6800 feet. None of the tapes is less than 6400 feet. What is the greatest possible length of one of the other tapes?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Minimum length = 6400

2 tap can be of length 6400,

So the next one will be max = (6800*3)-(2*6400)=7600

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

49. How many 4-letter words with or without meaning, can be formed out of the letters of the word, 'LOGARITHMS', if repetition of letters is not allowed?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

LOGARITHMS' contains 10 different letters.

Required number of words = Number of arrangements of 10 letters, taking 4 at a time.
= 10P4
= (10 x 9 x 8 x 7)
= 5040.

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

50. A bag contains 2 red, 3 green and 2 blue balls. Two balls are drawn at random. What is the probability that none of the balls drawn is blue?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Here is the list of questions asked in Capgemini Aptitude Test Question with Answers Capgemini Mock Test page 5. Practice Capgemini Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Capgemini Online Test Questions to crack Capgemini written round test. Overall the level of the Capgemini Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Capgemini