Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: Capgemini

Company: Capgemini

Total Qs: 212+

Website: https://www.capgemini.com

Total View: 120.68K


Not Attempted

21. if x^3 + 3x^2 + 3x = 7, then x is equal to

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

x^3 + 3x^2 + 3x = 7
Adding both side 1
=> x^3 + 3x^2 + 3x + 1= 7 +1
=> (x+1)^3=2^3
=> x+1 = 2 => x =1

Submit Your Solution


Not Attempted

22. A sum of money is to be distributed among A, B, C, D in the proportion of 5 : 2 : 4 : 3. If C gets Rs. 1000 more than D, what is B's share?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Ratio & Proportion | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Let the shares of A, B, C and D be Rs. 5x, Rs. 2x, Rs. 4x and Rs. 3x respectively.



Then 4x - 3x = 1000



x = 1000.



So B's share = Rs. 2x = Rs. (2 x 1000) = Rs. 2000.

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

23. The ages of A and B are in the ratio of 8:5.If the sum of their ages is 39 years,what will be the ratio of their ages after 9 years?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Ages | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

As per the formula( If the given ages in a ratio a : b then age will be ax and bx.)
so A and B age will be 8x and 5x respectively.
=> 8x+5x = 39 => 13x=39
=> x=39/13=3
A nad B age will be 25 and 15 respectively.
After 9 yr,
A and B age will be 33 and 24.
So, the ratio of their ages A:B::11:8

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

24. The following chart shows the production of cars in thousands.

Production of Cars for 2002 - 2005 period from the Selected Manufacturers



How many companies have shown production below their average production in 2002 - 2003, but have showed above the average production in 2003 - 2004 ?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Bar Charts | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Average sales of company:

Honda = (6 + 14 + 21)/3 = 13.66

GM = (12 + 18 + 18)/3 = 16

Maruti = (5 + 9 + 15)/3 = 9.66

Hindustan Motors= (16 + 9 + 12)/3 = 12.33

Hyundai = (8 + 14 + 7)/3 = 9.66

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

25. For how many companies has there been no decrease in production in any year from the previous year ?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Bar Charts | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

By visual inspection we can say that Honda, GM and Maruti have not shown a decrease.

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

26. The following pie chart shows the amount of subscriptions generated for India Bonds from different categories of investors.

Subscriptions Generated for India Bonds



In the corporate sector, approximately how many degrees should be there in the central angle ?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Pie Charts | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

34 x 3.6 = 122.4

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

27. What percentage of the total investment is coming from FII's and NRI's ?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Pie Charts | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

(33 + 11) = 44

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

28. In each of the following questions two statements are given. Which are followed by four conclusions (1), (2), (3) and (4). Choose the conclusions which logically follow from the given statements.

Statements:
No door is dog.
All the dogs are cats.

Conclusions:
1. No door is cat.
2. No cat is door.
3. Some cats are dogs.
4. All the cats are dogs.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Syllogism | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

29. 


Statements: 

All green are blue. 

All blue are white.



Conclusions:

1. Some blue are green.

2. Some white are green.

3. Some green are not white.

4. All white are blue.


View Answer | Submit Your Solution | Topic: Syllogism | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

30. Look at this series: 36, 34, 30, 28, 24, ... What number should come next?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Number Series | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Here is the list of questions asked in Capgemini Aptitude Test Question with Answers Capgemini Mock Test page 3. Practice Capgemini Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Capgemini Online Test Questions to crack Capgemini written round test. Overall the level of the Capgemini Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Capgemini