Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.


Please wait...

Placement Questions & Answers :: Capgemini

Company: Capgemini

Total Qs: 212+

Website: https://www.capgemini.com

Total View: 66.9K


ShortCut
Not Attempted

11. If 12 file cabinets require 18 feet of wall space, how many feet of wall space will 30 cabinets require?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

12 files cabinates require wall space = 18 feet.
Assume 30 cabinates it require = x feet.
=> 12x = 30*18
=> x=45

ShortCut By :: Aditya

by chain rule


12                 18
30 (D)           x (D)
30/12 = x/18 => 30/12 * 18 = 45

Submit Your Solution

Tags: Capgemini


Not Attempted

12. In how many ways can a group of 5 men and 2 women be made out of a total of 7 men and 3 women?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

13. Tea worth Rs. 126 per kg and Rs. 135 per kg are mixed with a third variety in the ratio 1 : 1 : 2. If the mixture is worth Rs. 153 per kg, the price of the third variety per kg will be:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Alligation or Mixture | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

14. It cost a college Rs.0.70 a copy to produce a Programme for the homecoming football game. If Rs.15,000/- was received for advertisements in the programme, how many copies at Rs.0.50 a copy must be sold to make a profit of Rs.8000/- ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Copy is sold at loss =0.70-0.50=0.20
Even then a profit of 8000 is made.
Let N be no. of copies.
Therefore,
(N*0.2)+8000=15000
N*0.20=7000
N=35000
So 35000 copies sold

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

15. A train passes a station platform in 36 seconds and a man standing on the platform in 20 seconds. If the speed of the train is 54 km/hr, what is the length of the platform?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Trains | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Speed = (54 x 5 /18) m/sec = 15 m/sec.

Length of the train = (15 x 20)m = 300 m.

Let the length of the platform be x metres.

So (x + 300)/36 = 15
x + 300 = 540
=> x = 240 m.

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

16. The speed of a boat in still water is 60 kmph and the speed of the current is 20 kmph. Find the speed downstream and upstream?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Boats and Streams | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Speed downstream = 60 + 20 = 80 kmph
Speed upstream = 60 - 20 = 40 kmph

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

17. Kartik rides a bicycle 8 km/hr and reaches his school 2.5 minutes late. The next day he increases his speed to 10 km/hr and reaches the school 5 minutes early. How far is the school from his house?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Let the total distance be d km. We have speed = 8km/hr and 10km/hr.
We know, time (t) = distance (d)/speed (s).
= > t = d/8 (for the first day)
=> t = d/10 (for the second day)
Difference between the time taken on first day and second day is 2.5 + 5 = 7.5 mins.
Therefore, (d/8) - (d/10) = 7.5/60. (7.5 mins converted to hours)
=> (10d - 8d)/80 = 75/600
=> d = (75 x 80)/1200.
=> d = 5 kms.
Therefore, the distance between his school and house 5 km.

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

18. In a certain company, 20% of the men and 40% of the women attended the annual company picnic. If 35% of all the employees are man, what percent of all the employees went to the picnic?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Lets assume that total 100 employees are in company.
out of that 35 are man and remaining 65 are women.
20% of man 35 = 20*35/100
40% of women = 40*65/100
total employees = 7+26 = 33 out of 100
=> 33 %

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

19. A farmer travelled a distance of 61 km in 9 hours. He travelled partly on foot @ 4 km/hr and partly on bicycle @ 9 km/hr. The distance travelled on foot is:

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Let's Farmer travelled distance on foot = x km.

So distance travelled on bicycle = (61 -x) km.
Formula Used: Time = Distance/Speed
So, (x/4 + (61 -x)/9) = 9

=> 9x + 4(61 -x) = 9 x 36 => 9x + 244 -4x = 324
=> 5x = 80
x = 16 km.

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Not Attempted

20. In how many different ways can the letters of the word 'CORPORATION' be arranged so that the vowels always come together?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

In the word "CORPORATION",treat those vowels OOAIO as one letter.

so it will be "CRPRTN (OOAIO)".

which is having 7 (6 + 1) letters. out of which R occurs 2 times and the rest are different.

Number of ways arranging these letters = (7!/2!) = 2520.


Now 5 vowels in which O occurs 3 times and the rest are different, can be arranged as 5!/3! = 20 ways.

So required number of ways = (2520 x 20) = 50400.

Submit Your Solution

Tags: Capgemini

Here is the list of questions asked in Capgemini Aptitude Test Question with Answers Capgemini Mock Test page 2. Practice Capgemini Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Capgemini Online Test Questions to crack Capgemini written round test. Overall the level of the Capgemini Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Capgemini