Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: Capgemini


Not Attempted

1. What will be output of the following "c" code?

#include
#define max(a,b) (a>b)? a:b
int main()
{
int a,b; a=3; b=4;
printf("%d",max(a,b));
return 0;
}

View Answer | Submit Your Solution | Topic: C Preprocessor | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

Capgemini 

Not Attempted

2. What will be output of the following "c" code?

#include
void main()
{
int i=5;
printf("%d",i+++++i);
}

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Increment-Decrement | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

The expression i+++++i is parsed as i ++ ++ + i which is an illegal combination of operators.

Submit Your Solution

Tags:

Capgemini 

Not Attempted

3. What will be output of the following "c" code?

#include
int main(){
float **(*ptr)[4]=(float **(*)[4])0;
ptr+=5;
printf("%d %d",ptr,sizeof ptr);
return 0;
}

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Variables & Data Types | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

Capgemini 

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Functions | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Function names are just addresses (just like array names are addresses). main() is also a function. So the address of function main will be printed. %p in printf specifies that the argument is an address. They are printed as hexadecimal numbers

Submit Your Solution

Tags:

Capgemini 

Not Attempted

5. int main()
{
show();
return 0;
}
void show()
{
printf("I'm the greatest");
}

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Functions | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

When the compiler sees the function show it doesn't know anything about it. So the default return type (ie, int) is assumed. But when compiler sees the actual definition of show mismatch occurs since it is declared as void. Hence the error.

Submit Your Solution

Tags:

Capgemini 

Not Attempted

6. What is the output of the following 'C' program ?

#include
void main ()
{
const int x = 5;
const int *ptrx;
ptrx = &x;
*ptrx = 10;
printf("%d", x);
}

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Const / Volatile Qualifier | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

Capgemini 

Not Attempted

7. What will be the output of the program?

#include
#include

int main()
{
int *p;
p = (int *)malloc(20); /* Assume p has address of 1314 */
free(p);
printf("%u", p);
return 0;
}

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Dynamic Memory Allocation | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

Capgemini 

Not Attempted

8. When Rajeev was born, his father was 32 years older than his brother and his mother was 25 years older than his sister. If Rajeev's brother is 6 years older than Rajeev and his mother is 3 years younger than his father, how old was Rajeev's sister when Rajeev was born?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Ages | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

Capgemini 

Not Attempted

9. The average salary of 3 workers is 95 Rs. per week. If one earns Rs.115 and second earns Rs.65 how much is the salary of the 3rd worker.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Lets assume three workers a a,b and c
Their average salary is (a+b+c)/3 = 95
=> a+b+c=285

a=115,
b=65
So c=285-115-65=105

Submit Your Solution

Tags:

Capgemini 

Not Attempted

10. A 16 stored building has 12000 sq. feet on each floor. Company A rents 7 floors and company B rents 4 floors. What is the number of sq. feet of unrented floor space.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Area | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Given 16 floors building which each floor has 12000 sq.ft
so total space = 16*12000 is 192000.
11 floors are given for rent so 11*12000 ie 132000
so the unrented floor space is (192000-132000) = 60000

Submit Your Solution

Tags:

Capgemini 

Here is the list of questions asked in Capgemini model papers for freshers Capgemini online test questions. Practice Capgemini Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview Capgemini Online Test Questions to crack Capgemini written round test. Overall the level of the Capgemini Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of Capgemini