Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

61. Arun makes a popular brand of ice cream in a rectangular shaped bar 6cm long, 5cm wide and 2cm thick. To cut costs, the company had decided to reduce the volume of the bar by 19%. The thickness will remain same, but the length and width will be decreased by some percentage. The new width will be,

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Volume and Surface Area | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

volume=l*b*h=6*5*2=60cm^3
now volume is reduced by 19%.therefore 81/100 *60=48.6
now,thickness remains same and let length and breadth be reduced by x%
so,new volume: 2*x/100 *6*x/100 *5=48.6
=>x=90 thus length and width is reduced by 90%
new width =90% of 5 =4.5

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

62. When all words in "MASTER" is sorted in alphabetical order then what is the 49th word ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Arranged alphabet: A E M R S T
word start with A: A _ _ _ _ _ =120
so,word start with A
next, A E _ _ _ _=24
next, A M _ _ _ _=24
total word is 48
so.word at 49 rank is A R E M S T.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

63. How many integers in the given below set do not contain the digit 7. 1000,1001,1002,-------------------------.9998,9999

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Total number of four digit numbers =9000 (9999 - 999)
Find the numbers not having digit 7 in them.
Now consider the units place it can be selected in 9 ways (i.e 0,1,2,3,4,5,6,8,9)
Tens place it can be selected in 9 ways (i.e 0,1,2,3,4,5,6,8,9)
Hundreds place it can be selected in 9 ways (i.e 0,1,2,3,4,5,6,8,9)
Thousands place can be selected in 8 ways (i.e 1,2,3,4,5,6,8,9) here '0' cannot be taken
Total number of numbers not having digit 7 in it =9 x 9 x 9 x 8 =5832

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

64. A watch gains 5 min. every hour. If it has set right at 12 noon. what is the true time when the watch is showing 5 pm,on the same day?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Clock | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

65 min of 1st clock = 60 min of correct clock
5 hr of this clock = 60x5/65 of correct clock=60/13
correct time is 60/13 hr after 12 = 4:8/13=4:480/13

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

65. A call center agent has a list of 305 phone nos of people in alphabetic order of names (but she does not have any of the names). she needs to quickly contacts deepak sharma to convey a message to him.If each call takes 2 minutes to complete, and every call is answered, what is the minimum amount of time in which she can guarantee to deliver the message to Mr.Sharma.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Logical Problems | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

305/2=152
152/2=71
71/2=35
35/2=17
17/2=8
8/2=4
4/2=2
2/2=0
we get 0 after 9 times.
ans=9*2=18

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

66. If on an item a company gives 25% discount, they earn 25% profit. If they now give 10% discount then what is the profit percentage.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Lets assume the cost = Rs x.
After giving 25% discount it becomes 0.75x
Selling price = 0.75x which gives 25% profit...(1)

Thus, after giving 10% discount it becomes 0.90x
Selling price = 0.90x ......(ii)
From eq. (1) and (2),
0.90x will gives = (25 * 0.90x)/ (0.75x) = 30 % profit.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

67. find the number that can be put in place of the question mark.
1.25,3,7.1,1.50,1,8.1,1.75,-1,?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Number Series | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

1.25+0.25=1.50+0.25=1.75
3-2=1-2=-1
7.1+1=8.1+1=answer is 9.1

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

68. In month of jan 4 thursday and 4 sunday then on 1st jan of that month which willbe the day?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Calendar | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

69. The famous church in the city of Kumbakonnam has a big clock tower and is said to be over 300 years old. Every Monday 10.00 A M the clock is set by Antony, doing service in the church. The Clock loses 6 mins every hour. What will be the actual time when the faulty clock shows 3 P.M on Friday?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Clock | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Monday 10am to friday 3pm=101 hours=606 minutes=10 hours 6 minutes delay
So, time at 3 pm = 4:54am

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

70. A drawer hold 4 red hates and 4 blue hates. what is the probability of getting exactly 3 hatesv when taking out 4 hates randomly out of the drawerband imediately returining every hate to the drawer before taking out the next?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

The probability of drawing red or blue is equal.
Probability to draw exactly 3 red hats and 1 blue hat =1/2*1/2*1/2*1/2=1/16
Similarly probability to draw exactly 3 blue hats and 1 red hat =1/2*1/2*1/2*1/2=1/16
Total probability =1/16+1/16=1/8

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in Campus Placement Papers of TCS Placement Papers of TCS Company. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS