Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

51. A man is standing in front of a painting of a man, and he tells us the following: Brothers and sisters have I none, but this man's father is my father's son. Who is on the painting?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Blood Relation | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

52. A trader sells total 315 tv sets.he sells black and white tv sets at a loss of 6% and color tv sets at a profit of 15% thus he gains 9% on the whole.what are the no. of blak and white sets which he has sold?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Lets assume BW=x , colour=315-x (consider 1 rs PC per tv)
x{(100-6)/100}+(315-x){(100+15)/100} = 315+315*(9/100)
=> x=90

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

53. a farmer has a rose garden. Every day he either plucks 7 or 6 or 24 or 23 roses. The rose plant are intelligent and when the farmer plucks these no. of roses, the next day 37 or 36 or 9 or 18 new roses bloom up in the garden respectively. On Monday he counts 189 roses, he plucks the roses as per his plan on consecutive days and new roses bloom up as per the intelligence of the plants mentioned above. After some days which of the following can be the number of roses in the garden?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

lets assume the case of 23.
when he picks up 23 roses the next day there will be 18 new,
so, in this case., 5 flowers will be less every day.
=> when he counts 189, the next day 184, 179,174,169,................so on.
finally the no. of roses left behind will be 4.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

54. 2 hours after a freight train leaves Delhi, a passenger train leaves the same station travelling in the same direction at an average speed of 16 km/hr. After travelling 4 hrs the passenger train overtakes the freight train.What was the average speed of the freight train ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Distance travelled by Passenger train=16*4=64km
so,time taken by freight train=4+2=6hr
then, avg speed of freight train=64/6=10.67km/hr

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

55. Car A leaves city C at 5pm and is driven at a speed of 40 kmph. Two hours later another car leaves city C and is driven in same direction as car A. In how much time car B be 9 km ahead of car A if the speed of car B is 60 kmph.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Given, car A speed = 40 kmph,
car B speed 60 kmph

Relative speed=(60-40)=20 kmph(as both are in same direction)

when car B started A has already covered distance = 40*2=80m

Time required for both car to be at same position = 80/20 = 4 hr

Additional distance = 9 km
Time required to cover this distance = (9/20)*60=27 min

Therefore, required time = 4hrs 27 min

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

56. In a mixture of a, b, & c, if a and b are mixed in 3:5 ratio and b and c are mixed in 8:5 Ratio and if the final mixture is 35 liters, find the amount of b?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Ratio & Proportion | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

The ratio is A:B:C =24:40:25
So, B=35*40/89=15.73

Submit Your Solution

Tags:

TCS Global Edge 

Not Attempted

57. Jake can dig a well in 16 days. Paul can dig the same well in 24 days. Jake, Paul and Hari together dig the well in 8 days. Hari alone can dig the well in ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

As Jake , Paul and Hari can dig the well in 8 days,
Jack one day work = 1/16
Paul one day work = 1/24
Given, (Jake,Paul and hari) 1 day work = 1/8

So, 1/16 + 1/24 + 1/x = 1/8

=> 1/x=1/48

Therefore, Paul can finished work in 48 days.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

58. There are two bottles A and B, each filled with milk and water in the ratio 5:3 and 1:2 respectively. A new mixture is formed by mixing the contents of A and B in the ratio 4:3.What is the ratio of composition of milk and water in the new mixture?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Alligation or Mixture | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Bottle A mixture: milk = 5/8 & water=3/8
Bottle B mixture: milk = 1/3 & water=2/3

Given New mixture (Bottle A & B) ratio = 4:3

Now milk ratio = (5/8*4/7) + (1/3*3/7) = 1/2
and water = (3/8*4/7) + (2/3*3/7) = 1/2

So, New mixture ration milk : water = 1 : 1

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

59. Find the sum of number between 200 and 300, which is multiple of 3?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Sequence: 201 + 204 + 207 + ...............+ 297

So n=33,a=201,l=297

So, s=n/2[a+l] = 33/2(201 + 297) = 33/2 * 498 =8217

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

60. If A=2/3(B-C) and C=1/2(A+B) and A+B+C=3000, then find C ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Given, C=1/2(A+B) => 2C=A+B ---- (1)
3A = 2(B-C) ---------- (2)
and (A+B+C) = 3000 ------ (3)

so, by eq. (1) and (2)
3C = 3000
=> C = 1000

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in Placement Papers of TCS Recent Placement Papers of TCS. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS