Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

491. (sin nx/n)=?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here n is a natural no. let us put n=1 u vl get x=sinx wich means x is very small or tending to 0
so, answer is 0

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

492. A petri dish hosts a healthy colony of bacteria.once a minute every bacterium divides into two.the colony was founded by a single cell at noon.at exactly 12.43(43 minutes later) the petri dish was half full. At what time the dish will be full?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Given that the bacteria doubles for every one minute,
After 43 minutes it was half full,
It will become full in the next minute i.e. at 12:44 or after 44 minutes

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

493. If ab3133ab is divisible by 12.What is the minimum value of (a+b)?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

494. Two people A and B starts running at 10:00 AM towards north at a speed of 40Kmph and 60Kmph respectively. After 2 hours(12:00 noon ), A turned left and B turned right. They stopped at 2:00 PM.Find the distance between A and B at 2:00 PM.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

495. A calculator has a key for squaring and one for inverting. So if x is the displayed number, then pressing the square key will replace x by x2 and pressing the invert key will replace x by 1/x. If initially the number displayed is 6 and one alternately presses the invert and square key 16 times each, then the final number displayed (assuming no roundoff or overflow errors) will be

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Even number of inverse key has no effect on the number.
For example, Initially the given number is 6. Square key makes it 6^2 and invert key makes it 1/6^2. Now again square key makes it (1/6^2)^2=1/6^4 and invert key makes it 6^4.
Now observe clearly, after pressing square key 2 times, the power of 6 became 4.
By pressing the square key, the value got increased like 2, 4, 8, .... Which are in the format of 2^n.
So after the 16 pressings the power becomes 2^16
So the final number will be (6^2)^16=6^65536

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

496. What will be the result of the following program?

#include
int main()
{
static int i;
int j;
for(j=0;j<10;j++)
{
i= i+2;
i = i-j;
}
printf("%d",i);
return 0;
}

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Declarations and Initializations | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

497. What will be the result of the following program?

#include
int main()
{
int ones, twos, threes, others;
int c;
ones = twos = threes = others = 0;
while ((c = getchar ()) != EOF)
{
switch (c)
{
case '1': ++ones;
case '2': ++twos;
case '3': ++threes;
break;
default: ++others;
break;
}
}
printf ("%d %d", ones, others);
return 0;
}

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Control Instructions | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

498. What will be the result of the following program?

#include
void print(char *p);
int main()
{
char s[] = "T.C.S", *A;
print(s);
return 0;
}
void print(char *p)
{
while (*p != '\0')
{
if (*p != '.')
printf ("%c", *p);
p++;
}
}

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Pointers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Pointers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

500. What will be the result of the following program?

#include
int main(){
char p[]="String";
int x;
if(p=="String"){
printf("Pass 1");
if(p[sizeof(p)-2]=='g')
printf("Pass 2");
else
printf("Fail 2");
}
else{
printf("Fail 1");
if(p[sizeof(p)-2]=='g')
printf("Pass 2");
else
printf("Fail 2");
}
return 0;
}

View Answer | Submit Your Solution | Topic: String | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in TCS Aptitude Test Question with Answers TCS Mock Test page 50. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS