Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

41. Five college students met at a party and exchanged gossips. Uma said, “Only one of us is lying”. David said, “Exactly two of us are lying”. Thara said, “Exactly 3 of us are lying”. Querishi said, “Exactly 4 of us are lying”. Chitra said “All of us are lying”. Which one was telling the truth?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Logical Problems | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

42. A clock showed 5 min past 3'0 clock on Sunday evening when the correct time was 3'0 clock it looses uniformly and was observed to be 10 min slow on the subsequent Tuesday at 9pm . when did the clock show the correct time

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Clock | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Clock showed 5 min past 3'0 clock on Sunday evening when the correct time was 3'0 clock.
It looses uniformly and was observed to be 10 min slow on the subsequent Tuesday at 9pm .

In 54 hrs , it lost 15 mins.

so 5 mins are lost in 5*54/15 = 18 hrs

so watch showed correct time at 1500+1800-2400= 0900 hrs on Monday i.e 9AM Monday

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

43. find the number that can be put in place of the question mark
5,6,?,87,412,2185.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Number Series | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

series in the form of 5*1+1^3=6,6*2+2^3=20,20*3+3^3=87,87*4+4^3=412,412*5+5^3=125.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

44. Find the no of zeros in the product of 1^1*2^2*3^3*.....*49^49?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

2*5=10
5^5 5 times 5
10^10 10 times 5
15^15 15
......
25^25 50
.....
5+10+15+20+2*25+30+35+40+45=250

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

45. A boy buys 18 sharpeners (brown or white) for Rs. 100. For every white sharpener, he pays one rupee more than the brown sharpener. What is the cost of white sharpener & how much did he buy?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Logical Problems | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Assume that he bought b, brown sharpeners and w, white sharpeners and the cost of brown sharpener is x and white sharpener is x + 1
So w(x+1) + bx = 100
w + b = 18
b = 18 - w
Substituting in equation 1, we get w(x+1) + (18 -w)x = 100 so w + 18 x = 100
Take option 1: If white sharpners are 13, x = (100 - 13) /18 = 4.833
Option 2, If white sharpeners are 10, x = (100 - 10)/18 = 5 So white sharpeners cost is 6.
Option 3 Satisfies this condition.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

46. Fathers age is 5 times his son's age. 4 years back the father was 9 times older than son. Find the fathers present age.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Ages | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

lets assume son age=x
fathers age=5x
4 years back, so (x-4)=(5x-4)
then father was 9 times older than son so, 9(x-4)=(5x-4).....(1)
solving eqn (1), x=8
and fathers age =8*5=40 years

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

47. It was Sunday on Jan 1, 2006. What was the day of the week Jan 1, 2010

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Calendar | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

48. Three men rent a farm for Rs. 7000 per annum. A puts 110 cows in the farm for 3 months, B puts 110 cows for 6 months and C puts 440 cows for 3 months. What percentage of the total expenditure should A pay?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Ratio & Proportion | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

A:B:C=110*3:110*6:440*3 = 3:6:12 = 1:2:4

share of A = 1/(1+2+4) * 7000 = 1000

% expenditure of A = 1000/7000 *100 = 100/7 = 14.28%

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

49. The cost price of two types of tea are Rs. 180 per kg and Rs. 200 per kg respectively. On mixing them in the ratio 5:3, the mixture is sold at Rs. 210 per kg . In the whole transaction, the gain percent is

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Mixing ratio=5:3
1st type tea=5/8
2nd type of tea=3/8
therefore 1 kg of mixed tea price/kg=>180*(5/8)+200*(3/8)=187.5.
total profit=210-187.5=22.5
therefore % of profit=(22.5/187.5)*100=12%

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

50. A circular tent is cylindrical to a height of 3 meters and conical above it. If its diameter is 105 m and the slant height of conical portion is 53m, calculate the length of the canvas 5 m wide to make the required tent?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Volume and Surface Area | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Surface area of Tent= surface area of the cylinder + surface area of the cone
=(2*pi*r*h)+ (pi*r*l)
=2*(22/7)*(105/2)*3+(22/7)*(105/2)*53
=9735 sq.m
l*b=9735
b=5m,
l=9735/5 => l=1947m

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in Online Aptitude Test for TCS TCS online arithmetic test. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS