Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

481. In the medieval times, the sheikdom of Al kurazi had a proud tradition of inventing their own measurements units. The unit for distance was du, and the unit of time was pu. Unfortunately exactly what these measurement units are in modern terminology has been lost. The sheikh of Al Kurazi had built a huge mansion in the desert (near an oasis) with a circular wall around it, and the wall had four gates pointing north, south, east and west. He had built three observation towers, one 144 du to the north of the north gate, one 135 du to the east of the south gate, and one 7 1/2 du to the east of the east gate. They had been aligned to be all in a straight line passing thru the oasis. What was the diameter of the wall that surrounded the city (in Du)?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

482. Professor nitwit obtains a hash number of a given positive integer > 3 as follows. He substracts 2 from the number (to get the new number), and multiplies the new number by 2 to get a term. He repeats this with the new number (to get newer numbers and terms) until the number becomes 2 or 1. The hash is defined as the sum of all the numbers generated in the process.
For example, with the number 5, he multiples (5-2 = 3) by 2 to get the first term 6. He multiplies (3 - 2 = 1) by 2 to get the second term 2. As the number has become 1, he stops. The hash is the sum of the two numbers (6+2) = 8.
If Professor Nitwit is given 3 numbers 19, 7, 15, what is the sum of the hash numbers he obtains for the three numbers?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

As we are subtracting 2 continuously from the resulting numbers, get a progression with a common difference of 2 and we need to multiply the sum by 2 to get hash number.

For example 5: (3 + 1) * 2 = 8
19 : (17 + 15 + 13 + ......+1) * 2 = 81 * 2 = 162
7 : (5 + 3 + 1) * 2 = 18
15: (13 + 11 + 9 + 7 + 5 + 3 + 1) * 2 = 98

Sum of the hash numbers = 278

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

483. Ferrari is leading car manufacturer. Ferrari S.P.A. is an Italian sports car. It has enjoyed great success. If Mohan's Ferrari is 3 times faster than his old MERCEDES which gave him 35 km/ph if Mohan travelled 490 km in his Ferrari the how much time in hours he took?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Time = (Distance/Speed) = (490/35)
Therefore the total time = time/3 = (490/35)/3 = 4.6666 ~ 4.7

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

484. A man decides to buy a nice horse. He pays $60 for it, and he is very content with the strong animal. After a year, the value of the horse has increased to $70 and he decides to sell the horse . But after a few days later he regrets his decision to sell the beautiful horse, and he buys it again. Unfortunately he has to pay $80 to get it back, so he loses $10. After another year of owing the horse, he finally decides to sell the horse for $90. What is the overall profit the man makes?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

The total expenses are $60 + $80 = $140
Total earnings are $70 +$90 = $160.
The overall profit = ($160 - $140) = $ 20

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

485. When I become as old as my father is now, I will be 5 times the age of my son. In addition, my son will be 8 yrs older than What I am now. If the sum of my father's age and my age is equal to100. How old is my son now?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Ages | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let us consider the ages of the man, his father & his son is m, f & s respectively.
Then according to the problem F = 5s ------------ (i)
S + f-m = m+8 ------------- (ii)
F + m = 100 -------------(iii)
Putting (i) in (iii) we get
5s + m = 100 ---------(iv)
By, Putting (i) in (ii)
6s-2m = 8 ------- (v)
By Eq. (iv) & (v)
s = 13, f = 65 & m = 36
So, Son age = 13 years.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

486. 1(1!)+2(2!)+3(3!)....2012(2012!) = ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

1(1!)=1 => 2!-1
1(1!)+2(2!)=1+4=5 => 3!-1
1(1!)+2(2!)+3(3!)=1+4+18=23 => 4!-1
........................
.......................
1(1!)+2(2!)+3(3!)+........+2012(2012!)=2013!-1

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

487. If X^Y denotes X raised to the power of Y, find out last two digits of (2957^3661)+(3081^3643)

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

(2957^4)^3660 *2957 +(3081)^3643
last 2 digits of (57)^4 is 01
so (01)^3660 yields last two digits as 01
{since the unit's digit is always 1 and tens digit is obtained by 0*0=0}
so 2957*01 gives last 2 digits 57
similarly (81)^3643 gives ten's digit as the unit digit of 8*3 ie 4
so 57 +41=98

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

488. if f(x) is a function for all real numbers x holds good for maximum of 2x+4 and 12+3x. Then what is the value of x so that f(x) is equal to 2x+4.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Simplification | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

maximum (2x+4 ,12+3x)
and ques says maximum is 2x+4
if x= -9 2x+4 = -14 and 12+3x= -15 maximum is -14
Value of x = -9

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

489. My flight takes off at 2am from a place at 18N 10E and landed 10 Hrs later at a place with coordinates 36N 70W.What is the local time when my plane landed?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Latitudianal difference=(10+70)=80
So, time difference=80X4=320mins=5 hrs 20 mins
Since the place is located towards west
Therefore local time of that place during take off=8:40 p.m.
So, local time during landing=8:40p.m.+10hrs=6:40a.m

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

490. In a class there are 60% of girls of which 25% poor. What is the probability that a poor girl is selected is leader?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

girls=60%
poor gilrs=25%60 ie 15%
so probability that a girl will be poor is 15%

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in TCS Aptitude Test Question with Answers TCS Mock Test page 49. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS