Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

461. Tim and Elan are 90 km from each other, they start to move each other simultaneously, Tim at speed 10 and Elan 5kmph, if every hour they double their speed what is the distance that Tim will pass until he meet Elan?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

1st hour=tim 10kmph elan 5 the dist will be 90-15=75
2nd hr=tim->20kmph & elan->10 dist=75-30=45
3rd hr =tim->40 & elan->20..the totl dist for 3rd hr is 60.but we need only 45km to meet ..so we consider only 45mins instead of 3rd hr..
In 45mins =>tim ->30 & elan->15
totl dist travld by tim is 10+20+30=60

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

462. A Grocer bought 24 kg coffee beans at price X per kg. After a while one third of stock got spoiled so he sold the rest for $200 per kg and made a total profit of twice the cost. What must be the price of X?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Cost price= 24*X,
spoiled= 24*1/3=8 kg, now total amount= (24-8)=16 kg
selling price= 16*200 =3200
profit= (3200-24*X)
profit=2* cost , (3200-24*X)= 2*24*X, x=400/9 =44 4/9

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

463. A class of 100 students. 24 of them are girls and 32 are not. Which base am I using?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let the base be X.
Therefore (X*X + X*0 + 0) = (2*X +4) + (3*X + 2),
=> X * X = 5 * X + 6,
=> X * X - 5 * X -6 = 0,
=> (X- 6) (X+1) = 0
Therefore base is 6.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

464. On a certain island, 5% of the 10000 inhabitants are one-legged and half of the others go barefooted. What is the least number of Shoes needed in the island?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

One-legged = 5% of 10000 = 500
Remaining = (10000-500) = 9500
Barefooted = 9500/2 = 4750
Remaining people = 9500-4750 = 4750
Hence required number of shoes = 4750*2+500*1 = 10000

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

465. The letters in word ADOPTS are permuted in all possible ways and arranged in the alphabetical order. Find the word at position 42 in the permuted alphabetical order.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

No. of words starting with AD=4!=24, AO=4!
Thus the word has to start with AO because the last word with AO will be the 48th word.
Now no. of words formed with AOD=3!=6, AOP=3!=6, AOS=3!=6 Thus the last word formed with AOS is=4!+3!+3!+3!=24+6+6+6=42
Thus the last word formed with AOS is AOSTPD

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

466. 8 year old Eesha visited her grandpa. He gave her this riddle. I started working at 13. I spent 1/6 of my working life in a factory. I spent 1/4 of my working life in an office, and I spent 1/4 of my working life as a school caretaker. For the last 32 years of my working life I've been doing social service. How old am I?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Ages | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let x be the number of years he worked.
=> x/6 + x/4 + x/4 + 32 = x
=> x = 96
So, his age = 96 + 13 = 109

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

467. There is a set of 36 distinct points on a plane with the following characteristics:
* There is a subset A consisting of fourteen collinear points.
* Any subset of three or more collinear points from the 36 are a subset of A.
How many distinct triangles with positive area can be formed with each of its vertices being one of the 36 points? (Two triangles are said to be distinct if at least one of the vertices is different)

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

The given data indicates that 14 points are collinear and remaining 22 points are non collinear.
A triangle can be formed by taking 1 points from 14 and 2 points from 22
OR
2 points from 14 and 1 points from 22
OR
3 points from 22

=> 14C1*22C2+14C2*22C1+22C3 = 6776

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

468. What is the number of ways of expressing 3600 as a product of three ordered positive integers (abc, bca etc. are counted as distinct).
For example, the number 12 can be expressed as a product of three ordered positive integers in 18 different ways.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

3600 = 2^4 3^2 5^2
Let abc = 2^4 3^2 5^2
We have to distribute four 2's to three numbers a, b, c in (4+3?1)C(3?1)=6C2 = 15 ways.
Now two 3's has to be distributed to three numbers in (2+3?1)C(3?1)=4C2 = 6 ways
Now two 5's has to be distributed to three numbers in (2+3?1)C(3?1)=4C2 = 6 ways
Total ways = 15 6 6 = 540

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

469. How many 6 digit even numbers can be formed from digits 1, 2, 3, 4, 5, 6, and 7 so that the digit should not repeat and the second last digit is even?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

If the we have to form even numbers, units digit must be 2, 4, 6. i.e., 3 ways.


Also 5th digit should be even.


So it can be filled in 2 ways. Now remaining 5 digits can be filled in 5! ways. So total 5! * 3 * 2 = 720 ways.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

470. 

In the town of Unevenville, it is a tradition to have the size of the front wheels of every cart different from that of the rear wheels. They also have special units to measure cart wheels which is called uneve. The circumference of the front wheel of a cart is 133 uneves and that of the back wheel is 190 uneves. What is the distance traveled by the cart in uneves, when the front wheel has done nine more revolutions than the rear wheel?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: H.C.F and L.C.M | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

LCM of 133 and 190 is 1330.


So, to cover this distance, front wheel takes 10 rounds, and back wheel takes 7 rounds.


So, for 3 rounds extra, 1330 uneves distance has to be travelled.


To take 9 rounds extra, 1330 * 3 = 3990 uneves has to be traveled.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in TCS Aptitude Test Question with Answers TCS Mock Test page 47. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS