Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

441. Seven different objects must be divided among three persons. In how many ways this can be done if at least one of them gets exactly one object.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Division of m+n+p objects into three groups is given by (m+n+p)!m!*n!*p! But 7 = 1 + 3 + 3 or 1 + 2 + 4 or 1 + 1 + 5

So The number of ways are (7)!1!*3!*3!*12! + (7)!1!*2!*4! + (7)!1!*1!*5!*12! = 70 + 105 + 21 = 196

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

442. Anusha, Banu and Esha run a running race of 100 meters. Anusha is the fastest followed by Banu and then Esha. Anusha, Banu and Esha maintain constant speeds during the entire race. When Anusha reached the goal post, Banu was 10m behind. When Banu reached the goal post Esha was 10m behind. How far was behind Anusha when the latter reached the goal post.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Races and Games | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

By that time Anusha covered 100m, Bhanu covered 90m. So ratio of their speeds = 10 : 9 By that time Bhanu reached 100m, Esha covered 90m. So ratio of their speeds = 10 : 9 Ratio of the speed of all the three = 100 : 90 : 81

By that time Anusha covered 100m, Esha Covers only 81.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

443. Rajiv can do a piece of work in 10 days , Venky in 12 days and Ravi in 15 days. They all start the work together, but Rajiv leaves after 2 days and Venky leaves 3 days before the work is completed. In how many days is the work completed?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Let the work be 60 units. If venky leave 3 days before the work, Last 3 days must be worked by Ravi.
So the remaining days of work be x days,
Total days to complete the work be x + 3 days.

Now Capacities of Rajiv is 60/10 = 6,
Venky is 5,
Ravi is 4. (6 + 5 + 4) 2 + (5 + 4) (x - 3) + 4 x 3 = 60.

30 + 9x - 27 + 12 = 60 9x - 15 =30

9x = 45 x = 5

So total days to complete the work = 2 + 5 = 7 days.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

444. Mark told John "If you give me half your money I will have Rs.75. John said, "If you give me one third of your money, I will have Rs.75/- How much money did John have?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let the money with Mark and John are M and J respectively. Now

M + J/2 = 75 M/3 + J = 75

Solving we get M = 45, and J = 60.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

445. Here is 15 dots. If you select 3 dots randomly, what is the probability that 3 dots make a triangle?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Total ways of selecting 3 dots out of 15 is 15C3 = 455 If 3 dots are collinear then triangle may not be formed. Now look at the above diagram.
If we select any 3 dots from the red lines they may not form a triangle. They are 3 x 5C3 = 30.
If we select the three letters from blue lines, they may not form a triangle.
They are in total 5 ways. Also there are 6 others lines which don't form a triangle. Also another two orange lines.
Total = 30 + 5 + 6 + 2 = 43. So we can form a triangle in 455 - 43 = 412.
So, answer = 412/455.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

446. 1, 2, 2, 3, 3, 3, 4, 4, 4, 4, 1, 1, 2, 2, 2, 2, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 4, 4, 4, 4, 4, 4, 4, 4, 1, 1, 1, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 3, 4......
In the above sequence what is the number of the position 2888 of the sequence.

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

First if we count 1223334444. They are 10
In the next term they are 20

Next they are 30 and so on
So Using n(n+1)2*10?2888


For n = 23 we get LHS as 2760. Remaining terms 128.


Now in the 24th term, we have 24 1's, and next 48 terms are 2's. So next 72 terms are 3's.

The 2888 term will be "3".

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

447. The cost price of a cow and a horse is Rs 3 lakhs. The cow is sold at 20% profit and the horse is sold at 10% loss. Overall gain is Rs 4200. What is the cost price of the cow?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Profit = 4200 Profit =SP - CP

4200=SP - 300000 therefore SP=304200 x+y = 300000

1.2x + 0.9y = 304200
Solving for x = 114000 = CP of cow.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

448. The average temperature of Tuesday Wednesday and Thursday was 37 C. The average temperature of Wednesday and Thursday and Friday was 38 C. if the temperature on Friday was 39 C.

Find the temperature on Tuesday.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

(Tues + Wed + Thurs)/3=37 Tues + Wed + Thurs=111...(1) (Wed + Thurs + Fri)/3=38 (Wed + Thurs + Fri) =114...(2) Given Friday is 39.

Then, (2) - (1) Fri - Tues = 3 So 39 - Tues = 3
Tuesday =36

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

449. 2ab5 is a four digit number divisible by 25. If a number formed from the two digits ab is a multiple of 13, then ab is

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

For a number to be divisible by 25, last two digits of that number should be divisible by 25. So b must be either 2 or 7
It is given that ab must be divisible by 13 and in the options only 52 is divisible by 13.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

450. The crew of a rowing team of 8 members is to be chosen from 12 men (M1, M2,...., M12) and 8 women (W1, W2,..., W8), such that there are two rows, each row occupying one the two sides of the boat and that each side must have 4 members including at least one women. Further it is also known W1 and M7 must be selected for one of its sides while M2, M3 and M10 must be selected for other side. What is the number of ways in which rowing team can be arranged.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Permutations & Combinations | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

We need two person for one side and 1 women for the another side. We select that women in 7 ways. Now that second side people can sit in 7*4! ways.

Now for the first side we need two people from the remaining 14. So this can be done in 14C2 ways and this side people can sit in 4C2*4! ways.

Again the first group may take any of the two sides. So total ways are 2*7*4!*14C2*4!

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in TCS Aptitude Test Question with Answers TCS Mock Test page 45. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS