Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

431. A man has a job, which requires him to work 8 straight days and rest on the ninth day. If he started work on Monday, find the day of the week on which he gets his 12th rest day.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Calendar | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

He works for 8 days and takes rest on the 9th day.
So On the 12th rest day, there are 9 x 12 = 108 days passed.
Number of odd days = (108 - 1) / 7 = 107 / 7 = 2.
So the 12th rest day is Wednesday.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

432. The sum of the digits of a three digit number is 17, and the sum of the squares of its digits is 109. If we subtract 495 from the number, we shall get a number consisting of the same digits written in the reverse order. Find the number.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Numbers | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Sum of the squares should be equal to 109.
Only Options B and D satisfying.
When we subtract 495, only 863 becomes 368.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

433. The figure shown can be folded into the shape of a cube. In the resulting cube, which of the lettered faces is opposite the face marked x?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

434. In a certain city, 60% of the registered voters are congress supporters and the rest are BJP supporters. In an assembly election, if 75% of the registered congress supporters and 20% of the registered BJP supporters are expected to vote for candidate A, what percent of the registered voters are expected to vote for candidate A?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Let the people in the city = 100

Congress supporters = 60% of 100 = 60 40% are BJP=40% of 100 = 40

out of 60,75% voted for congress=75%(60)=45 out of 40%,20% voted for congress=20%(40)=8 Total=45 + 8 = 53

Total percent= 53%

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

435. George while driving along the highway saw road markers which are at equal distances from each other. He crosses the markers every 20 seconds. If he increases his speed by x meters per second, he crosses the markers at every 15 seconds. But if he increases his speed by y meters per second, he crosses the marker at every 10th second. If y-x = 40 meters per second, then what is the distance between two markers.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Distance | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let speed be =z m/s then Distance= 20z m (z+x)15=20z; (z+y)10=20z

Also given that y - x = 40 solving we get 20z=1200

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

436. The value of a scooter depreciates in such a way that its value of the end of each year is 3/4 of its value of the beginning of the same year. If the initial value of the scooter is Rs.40,000, what is the value at the end of 3 years ?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

40,000(34)3=16875

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

437. There are 3 classes having 20, 24 and 30 students respectively having average marks in an examination as 20, 25 and 30 respectively. The three classes are represented by A, B and C and you have the following information about the three classes.

a. In class A highest score is 22 and lowest score is 18

b. In class B highest score is 31 and lowest score is 23

c. In class C highest score is 33 and lowest score is 26.


If five students are transferred from A to B, what can be said about the average score of A; and what will happen to the average score of C in a transfer of 5 students from B to C?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Percentage | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Class A average is 20. And their range is 18 to 22 Class B average is 25. And their range is 23 to 31 Class A average is 30. And their range is 26 to 33

If 5 students transferred from A to B, A's average cannot be determined but B's average comes down as the highest score of A is less than lowest score of B.

If 5 students transferred from B to C, C's average cannot be determined the B's range fo marks and C's range of marks are overlapping.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

438. A city in the US has a basketball league with three basketball teams, the Aziecs, the Braves and the Celtics. A sports writer notices that the tallest player of the Aziecs is shorter than the shortest player of the Braves. The shortest of the Celtics is shorter than the shortest of the Aziecs, while the tallest of the Braves is shorter than the tallest of the Celtics. The tallest of the Braves is taller than the tallest of the Aziecs.

Which of the following can be judged with certainty?

X) Paul, a Brave is taller than David, an Aziec
Y) David, a Celtic, is shorter than Edward, an Aziec

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Let the shortest of Braves is 4 feet. Then tallest of Aziecs is less than 4. So let it be 3 feet.

A -> 2 - 3
B -> 4 - 6
C -> 1 - 7

From the above we can safely conclude X is correct.
But Y cannot be determined.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

439. Raj goes to market to buy oranges. If he can bargain and reduce the price per orange by Rs.2, he can buy 30 oranges instead of 20 oranges with the money he has. How much money does he have?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Chain Rule | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Here is no explanation for this answer

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

440. How many different 9 digit numbers can be formed from the number 223355888 by re-arranging its digits so that the odd digits occupy even position?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Odd places are 4 and these are occupied by 3355. So this can be done in 4!/ (2! 2!) = 6 There are 5 even numbers which have to be placed at 5 odd places. So 5!/(2!3!) = 10 ways so total number of ways of arranging all these numbers are 10 * 6 = 60 ways

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in TCS Aptitude Test Question with Answers TCS Mock Test page 44. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS