Note 1

Take Note:

Take a note while surfing.





Note With Ink

Give your Note a Colorful Tag.




Easy to Access

Stay on same information and in Sync wherever you are.

Note 2

Take Note:

Organize your information,It may take Shape.





Think With Ink

Differ your Content by Color.




Easy to Access

Easy to pull up your content from anywhere anytime.

Note 3

Take Note:

Don't Let information to miss,Because it take shape





Note With Ink

Simple an Easy Way to take a note.




Easy to Access

Get the same in next visit.

Placement Questions & Answers :: TCS


Not Attempted

421. 7^1+7^2+7^3+.......+7^205. Find out how many numbers present which unit place contain 3?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

Units digits of first 4 terms are 7, 9, 3, 1. and this pattern repeats.
So for every 4 terms we get one term with 3 in its unit digit.
So there are total of 205/4 = 51 sets and each set contains one terms with 3 in its unit digit.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

422. If two-third of a bucket is filled in one minute then the time taken to fill the bucket completely will be .

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Time and Work | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

If two-third of a bucket is filled in one minute
So, time taken to fill the bucket completely = 60*3/2= 90 seconds

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

423. If a ladder is 10 m long and distance between bottom of ladder and wall is 60 m. What is the maximum size of cube that can be placed between the ladder and wall.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Height and Distance | Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

8/6 = tan(y)
x/6*10 -x =tan(y)

8/6=x/60-x
x=34.28

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

424. 7,77,777,7777,77777,777777....
Find last 3 digits of sum of first 26 terms

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Problems on Numbers | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

At unit digit 7 would be coming 26 timing
so, 26*7=182.
2 at unit place
Then 25*7=175+ (18 carry)=193
Then 24*7=187
So, Last digits will be 732.,

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

425. If 12 monkeys take 12 minutes to eat 12 bananas. How many monkeys would it take to eat 72 bananas in 72 minutes?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Chain Rule | Asked In |

Answer: Option B

Explanation:

One monkey takes 12 min to eat 1 banana.
So, in 72 mins 1 monkey will eat 6 bananas
For 72 bananas in 72 min we need 72/6 = 12 monkeys

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

426. Eesha has a wheat business. She purchases wheat from a local wholesaler of a particular cost per pound. The price of the wheat of her stores is $3 per kg. Her faulty spring balance reads 0.9 kg for a KG. Also in the festival season, she gives a 10% discount on the wheat. She found that she made neither a profit nor a loss in the festival season. At what price did Eesha purchase the wheat from the wholesaler?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Profit and Loss | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Faulty spring balance reads 0.9 kg for a kg" means that she sells 1 kg for the price of 0.9 kgs,
so she looses 10% of the price because of the faulty spring balance. She looses another 10% because of the discount.
So, she actually sells 1 kg for $3)0.9*0.9=$2.43 and since at that price she made neither a profit nor a loss,
Then Eesha purchase the wheat from the wholesaler for $2.43.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

427. University of Vikramsila has enrolled nine PhD candidates. Babu, Chitra, Dheeraj , Eesha, Farooq,Gowri , Hameed, Iqbal, Jacob.

-Farooq and Iqbal were enrolled on the same day as each other, and no one else was enrolled that day. -Chitra and gowri were enrolled on the same day as each other, and no one else was enrolled that day. -On each of the other days of hiring , exactly one candidate was enrolled.

-Eesha was enrolled before Babu. -Hameed was enrolled before Dheeraj

-Dheeraj was enrolled after Iqbal but before Eesha -Gowri was enrolled after both Jacob and Babu -Babu was enrolled before Jacob

Who were the last two candidates to be enrolled?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Given:

1. Easha < Babu
2. Hameed < Dheeraj
3. Iqbal < Dheeraj < Easha
4. Jacob/Babu < Gowri
5. Babu < Jacob

From 1 and 5, Easha was before Babu and Jacob so she cannot be in the last two.
Option B ruled out from 4 and 5, babu is before Jacob and Gowri so he cannot be in the last two.
Options a, c ruled out. So option d is correct.

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

428. A bag contains 1100 tickets numbered 1, 2, 3, ... 1100. If a ticket is drawn out of it at random, what is the probability that the ticket drawn has the digit 2 appearing on it?

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Probability | Asked In |

Answer: Option C

Explanation:

Numbers which dont have 2 from 1 to 9 = 8 Numbers which dont have 2 from 10 to 99:

Let us take two places _ _. Now left most place is fixed in 8 ways. Units place is filled with 9 ways. Total 72 numbres.

Numbers which dont have 2 from 100 to 999 =_ _ _ = 8 * 9 * 9 = 648 Numbers which dont have 2 from 1000 to 1099 =10_ _ = 9 * 9 = 81 Finally 1100 does not have 2. So 1.

Total number with no 2 in them = 8 + 72 + 648 + 81 + 1= 810 Tickets with 2 in them = 1100 - 810 = 290

Required probability = 290 / 1100

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

429. problemsolvingproblemsolvingprob . . . . . . Find the 2015th term in the series?

View Answer | Submit Your Solution | Topic: Unknown| Asked In |

Answer: Option A

Explanation:

Problemsolving = 14 letter word.
So divide 2015 by 14 and find the remainder.
Here remainder is 13.
So, 13th letter in problemsolving is 'n'

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Not Attempted

430. There are 5 boxes in a cargo. The weight of the 1st box is 200 KG, the weight of the 2nd box is 20% higher than the third box, whose weight is 25% higher than the 1st box weight. The 4th box which weighs 350 KG is 30% lighter than the 5th box. Find the difference in average weight of the 4 heaviest boxes and the four lightest boxes.

View Answer | Submit Your Solution | Important Formulas | Topic: Average | Asked In |

Answer: Option D

Explanation:

Weight of 1st box=200

Weight of 3rd box=(125/100)*200=250 weight of 2nd box=(120/100)*250=300 weight of 4th box =350

Weight of 5th box=(10/7)*350=500

Average of 4 highest weighted Boxes = (500+350+300+250)/4 = 350
Average of 4 lightest boxes = (350+300+250+200)/4 = 275 Difference = (350-275) = 75

Submit Your Solution

Tags:

TCS 

Here is the list of questions asked in TCS Aptitude Test Question with Answers TCS Mock Test page 43. Practice TCS Written Test Papers with Solutions and take Q4Interview TCS Online Test Questions to crack TCS written round test. Overall the level of the TCS Online Assessment Test is moderate. Only those candidates who clear the written exam will qualify for the next round, so practic all the questions here and take all the free tests before going for final selection process of TCS